Reuters
Reuters

VIDEO Na krilima majstora Girouda Milan svladao Romu, navijači poručuju Mourinhu da je vrijeme za penziju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 22:56

Je li Posebni postao - Obični?

„Ja sam najbolji primjer profesionalizma, u više od 20 godina karijere nisam propustio nijednu utakmicu“, riječi su Josea Mourinha uoči ogleda Milana i Rome na San Siru. Mislio je The Special One da će u tom stilu moći još ponešto reći i nakon ogleda, ali budući da je Milan rutinski, praktički bez ikakvog stresa, došao do 3-1 pobjede u 'derbiju' 20. kola Serie A, izgleda kako će sada on morati slušati o tom svom profesionalizmu u malo drugačijem kontekstu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Oduvijek je Mourinho poznat po 'jeziku', ali jedna je bitna razlika u odnosu na to kad su mediji i navijači njegove riječi slušali i zapisivali kao sveto pismo te na situaciju sada kada se samo gleda kako da se sve što kaže 'okrene' protiv njega. Nekoć je Mourinho pobjeđivao, nekad su njegove momčadi imale taj jedan poseban šampionski gard, bezobrazluk, drskost, žestinu i energiju. Danas? Danas to više nije tako.

Mou odbija prihvatiti da više nije 'Spiritus movens', da polako od lucidnog, šarmantnog i uspjesima prosipanog mladića postaje jalovi starac koji samo puno priča, a ništa ozbiljno ne radi. Njegova Roma ove nedjelje na San Siru nije odigrala sramotno loše, gledali smo i puno neuvjerljivije izvedbe Vučice, no Milan, taj ranjeni i umorni velikan koji samo čeka kako da se zahvali pročitanom Pioliju na svemu učinjenom za klub, je u nedjelju bio za koplje bolja momčad. I to puno više govori o Romi nego o Milanu, odnosno o Mourinhu nego o Pioliju. Iako, važno je naglasiti, Mourinha pored terena nije bilo, on je zbog suspenzije morao mladom Fotiju predati momčad u ruke, no jasno je da je 35-godišnjak iz Palerma samo radio ono što mu je Posebni rekao.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Adli (11.), Giroud (56.) i Hernandez (84.) zabijali su za domaćina, s tim da je Giroud osim gola upisao i asistenciju kod pogotka Hernandeza. Roma je 69. smanjila na 2-1 kad je Paredes bio precizan s bijele točke, ali nakon tog pogotka nisu uhvatili nikakav zamah, već je onda Milan pred kraj povećao prednost i odveo utakmicu u mirne vode.

„Jose, hvala na svemu, ali vrijeme je da se posvetiš obitelji“, komentar je navijača koji se prvi pojavljuje kad se u tražilicu upiše ime The Special Onea. I možda je taj navijač u pravu. Bio je Jose Poseban, unikatan, vjerojatno i neponovljiv, no njegovo vrijeme je, izgleda, prošlo. Saudijska Arabija na kraju sezone? Apsolutno da. To je win-win za sve. Za Saudijce, za Joseov bankovni račun, a i za nogometne romantike koji ne žele gledati kako Posebni postaje Obični




Tagovi

RomaMilanSerie AItalija

Ostale Vijesti