REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

VIDEO Modrić trebao izvesti 11-erac, igrači odlučili da puca Rodrygo, Ancelotti ljut

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 08:01

Nesvakidašnja scena u Madridu.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić igrao je od 62. minute za madridski Real koji je u 3. kolu španjolskog prvenstva kao gost svladao Celtu u Vigu sa 1-0 (0-0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Bellingham u 81. minuti. Veliku priliku u 68. minuti propustio je Rodrygo kojemu je domaći vratar Villar obranio kazneni udarac.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Realov trener Carlo Ancelotti otkrio je na konferenciji za medije da je Modrić trebao izvesti jedanaesterac, no igrači su odlučili da ga izvede mladi Rodrygo, koji ga je zatim promašio.

Modrić je na gostovanju u Vigu ušao u igru u 62. minuti, a šest minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za Real nakon prekršaja nad napadačem Rodrygom, koji je sam odlučio izvesti najstrožu kaznu, ali vratar domaćih Ivan Villar obranio je njegov udarac.

"Igrači nemaju slobodu odlučivanja. Rekao sam (Federicu) Valverdeu da ga mora izvesti Luka. Ali ne znam što se dogodilo. Oni su izabrali Rodryga, a ja nisam imao dovoljno vremena da im kažem da ga izvede Modrić", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije.

Nakon što je ljetos iz kluba otišao napadač Karim Benzema, koji je prošle sezone izvodio udarce s bijele točke, postavilo se pitanje novog izvođača. Tijekom ljetnih priprema u SAD-u više je igrača vježbalo jedanaesterce na treninzima, a tijekom pripremne utakmice s Barcelonom u srpnju izveo ga je napadač Vinícius Júnior i promašio u porazu 0-3. Iskusni Modrić (37), koji izvodi jedanaesterce za reprezentaciju Hrvatske, tada nije bio na travnjaku.

Ancelotti je uoči početka sezone odlučio da prvi izvođač bude Vinícius (23), a drugi Modrić.

"(Protiv Celte) trebao je pucati Vini, ali nije bio na terenu. Trebao je zato pucati Modrić pa sam pomalo ljut zbog ovog što se dogodilo", rekao je Ancelotti.

"Moguće da je došlo do nesporazuma. U tom trenutku bilo je teško komunicirati s igračem", dodao je.

(Hina/I.M.)


Tagovi

La LigaReal MadridCeltaPrimeraRodrygoLuka ModrićCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti