REUTERS/   Wolfgang Rattay
REUTERS/ Wolfgang Rattay

VIDEO Milan preokrenuo Newcastle i gurnuo PSG u drugi krug, Porto u utakmici s osam golova bolji od Šahtara

sri. 13.12.23. | 20:56

U skupini F odigrane su dvije sjajne utakmice.

U kasnijem terminu (21) odigralo se šest posljednjih utakmica grupne faze Lige prvaka. U njima najviše su profitirali PSG i Porto koji su izborili drugi krug, a Borussia Dortmund i Atletico Madrid potvrdili su prvo mjesto u svojim skupinama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nogometaši Atletico Madrida golovima Griezmanna i Lina svladali su Lazio (još nije priznat gol Hermosu) i tako potvrdili prvo mjesto skupine s četiri boda više od drugog Lazia. Feyenoord je u utakmici za prestiž poražen kod Celtica, a Ivanušec je igrao za Nizozemce do 67. minute. Palma je doveo domaćine u vodstvo iz jedanaesterca u prvom dijelu, Minteh je izjednačio u 82., a prvu pobjedu Celticu u ovosezonskoj Ligi prvaka donio je Lagerbeilke u 91.

Golove pogledajte OVDJE.

Skupina E

Atletico Madrid - Lazio 2-0

Celtic - Feyenoord 2-1

U Dortmundu i Newcastleu odigrane su dvije sjajne utakmice dostojne 'skupine smrti'. PSG se ispromašivao u prvom poluvremenu, a Parižani su krenuli napadački i u nastavak, no Borussia je povela preko Adeyemija u 51., no već pet minuta kasnije izjednačio je Zaire Emery. Nekoliko minuta kasnije Christian Pulišić zabio je u Newcatsleu koji je do tada apsolutno dominirao utakmicom (osim jedne šanse Leaa) i vodio 1-0 golom Joelitona. S tim rezultatima PSG je i dalje bio drugi i mirno je priveo inače sjajnu utakmicu punu propuštenih šansi kraju. Na St. James' Parku igrala se, pak, otvorena utakmica, sjevalo je na obje strane, a Milan je stigao do pobjede nakon kontranapada i gola osporavanog Chukwuezea. Do kraja utakmice Svrake su se u potpunosti otvorile, ali to Milan nije iskoristio za treći pogodak iako je imao dvije 'matne' prilike.

Rossoneri su na kraju skupinu završili na trećem mjestu, s istim brojem bodova, ali i lošijim međusobnim omjerom od drugog PSG-a, dok se Newctasle trećim porazom oprostio od Europe.

Golove pogledajte OVDJE.

Skupina F

Borussia Dortmund - PSG 1-1

Newcastle - Milan 1-2

U nokaut fazu Lige prvaka prošao je i Porto koji je u izravnom obračunu s čak 5-3 slavio doma protiv Šahtara.

U ovoj skupini je Barcelona izgubila kod Antwerpa, kojemu su to prvi bodovi i prva pobjeda uopće u Ligi prvaka. U dramatičnoj završnici prvo je Marc Giui izjednačio za Barcu u 91. minuti, a u 93. je George Ilekihnena donio Belgijancima pobjedu.

Golove pogledajte OVDJE.

Skupina H

Porto - Šahtar 5-3

Antwerp - Barcelona 3-2



Tagovi

Liga prvakaTekstualni prijenos uživo

Ostale Vijesti