Messi skuhao gol i gađao grede, Suarez promašivao i asistirao, Barca se ipak provukla (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.11.14. | 17:55

Teškom mukom Barcelona je ostvarila pobjedu kod Almerije 2:1...

Očigledno su Katalonce uzdrmala dva uzastopna ligaška poraza od Real Madrida i Celte. Opet je Barca bila neuvjerljiva i na gostovanju u Andaluziji bodove uzela tek zahvaljujući jokerima s klupe, Neymaru i Suarezu.

Luis Enrique uz Messija je od prve minute postavio Munira i Pedra, a u početnoj postavi našao se i Ivan Rakitić koji je odigrao cijelu utakmicu. U prvom poluvremenu gosti su upropastili nekoliko šansi. Bili su neprisebni i neprecizni, Messi je gađao gredu, a nešto je obranio i domaći vratar Ruben.

U 37. minuti veliku grešku napravio je Lionel Messi. Petljao je, pa i škrtario na 25 metara od protivničkih vrata, a nakon što su mu oteli loptu nogometaši Almerije krenuli su u kontrapad. Soriano je gurnuo u prostor za munjevito brzog Thievyja Bifoumu koji je potom mirno matirao Claudia Brava.

Već na poluvremenu Enrique je posegnuo za Neymarom i Suarezom, a s travnjaka povukao Munira i Pedra. Kasnije je ušao i Xavi umjeto Busquetsa. Luis Suarez opet je bio blizu prvijenca u dresu Barce, no kao da je izgubio onu sjajnu realizaciju iz Liverpoola. Iz sjajnog voleja s pet metara pogodio je Urugvajac gredu, a onda iz dobre pozicije zdesna pucao pored vratnice. Zato se istaknuo s dvije asistencije, u 73. za Neymara i u 82. minuti za Albu, čiji su golovi katalonskom divu donijeli bitna tri boda.

Vrijedi spomenuti da je u 80. minuti Lionel Messi još jednom pogodio okvir vrata, a u sudačkoj nadoknadi Ruben mu je skinuo zicera. Ostao je tako Messi i dalje na 250 prvenstvenih golova, a komotno je već danas mogao prestići legendarnog Telma Zarru (251) i postati najbolji strijelac Primere u povijesti...

(Foto: Action Images)


Tagovi

BarcelonaAlmeria

Ostale Vijesti