Reuter s
Reuter s

VIDEO Los Blancosi su i dalje 'Kraljevi': Modrić u Napulju sudjelovao kod pobjedničkog gola

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.10.23. | 22:58

U sjajnoj utakmici s pet pogodaka na Diegu Armandu Maradoni, Real Madrid je svladao Napoli.

Napoli i Real Madrid odigrali su pravi europski derbi. Madriđani su na kraju slavili s 3-2, ponajviše na krilima sjajnog Judea Bellinghama, ali i kombinacije Modrić-obrana Napolija-Valverde-Meret koja je Real Madridu donijela pobjedu u 81. minuti utakmice. Ovom pobjedom Madriđani su ostali usamljeni na čelu ljestvice, a za nas je dobra vijest ulazak Luke Modrića u 63. minuti i jako dobrih pola sata u kojima je sudjelovao kod pobjedničkog gola svoje momčadi.

Rudi Garcia na teren je poslao očekivanu postavu u 4-3-3 formaciji, a Carlo Ancelotti odlučio se na 4-4-2 u rombu, s Rodrygom i Viniciusom Juniorom u vrhu napada i Lukom Modrićem na klupi za pričuve.

Real je bolje ušao u utakmicu, imao je više loptu u svojim nogama i veliku priliku Rodryga koju je obranio Meret. Činilo se da Los Blancosi kontroliraju utakmicu. No, do gola su prvi stigli domaćini, u 19. minuti golom Ostigarda nakon lošeg istrčavanja Kepe Arrizabalage, i nekoliko odbijanaca u petercu Madriđana. No Real Madrid uspio je preokrenuti u razmaku od 27. do 34. minute.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Prvo je Jude Bellingham sjajno presjekao loptu, sjurio se u šesnaesterac i 'podvalio' loptu Viniciusu Junioru koji rutinski poentira za 1-1. Sedam minuta kasnije fantastični 20-godišnji Englez potvrdio je epitet 'buduća Zlatna lopta' i nakon solo prodora zabio za preokret Madriđana.

Veliku šansu za Napoli do poluvremena je imao Osimhen, ali je njegov udarac glavom obranio Kepa i iskupio se za loše istrčavanje kod gola domaćina.

No, Madriđani su na odmor otišli sa zasluženom prednosti. Imali su ukupno 14 udaraca na suparnički gol.

U nastavak oba trenera ušla su bez promjena, a četvrti pogodak na utakmici, drugi u Realovoj mreži pao je u 54. minuti. U 51. Nacho je nakon duela s Osimhenom igrao rukom, a nakon dugog pregledavanja VAR snimke, Clement Turpin pokazao je na jedanaesterac. Precizan je bio Piotr Zielinski i vratio egal na semaforu Maradone.

Real Madrid je nakon drugog primljenog gola bio grogiran. Opasne šanse imali su Hviča Kvarachelija i Zielinski, no nisu donijeli ekspresni preokret svojoj momčadi. U prvih 20 minuta nastavka na terenu je bila 'samo jedna ekipa'.

Ancelotti je u 64. minuti napravio dvije izmjene. Umjesto Camavinge u igru je ušao naš Modrić umjesto Tonija Kroosa, a Talijan je Camavingu zamijenio sunarodnjakom mu Ferlandom Mendyjem.

Tim izmjenama Real je ponovno uspostavio kontrolu nad dvobojem. Modrić je ordinirao sredinom terena, a u 73. bio je sudionik opasne gostujuće akcije u kojoj je Vinicus pucao, ali je Meret obranio udarac, da bi Bellingham glavom iz odbijanca pucao kraj gola. Pet minuta kasnije Real Madrid je ponovno poveo. Modrić je izveo korner, domaćini su odbili loptu na 25 metara, a tamo ju je primio Federico Valverde. Urugvajac je namjestio loptu na udarac, opalio 'torpedo', pogodio prečku, da bi se od Meretove glave odbila u mrežu. Gol je na kraju upisan Napolijevom golmanu, što je velika 'nepravda' za Valverdeov udarac.

I Garcia je mijenjao, ušli su Raspadori i Elmas, a Ancelotti je probao s Joseluom i Ceballosom. Napoli se ponovno probudio u 83., ali iz gužve u šesnaestercu nisu uspjeli zabiti. Pokušao je domaći strateg s još tri zamjene. No, osim jednog pokušaja u 95. kojeg je lagano obranio Kepa, Napoli nije uspio zabiti za novo poravnanje.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

U idućem kolu obje momčadi gostuju. Real Madrid kod Brage, a Napoli kod Uniona u Berlinu.

Liga prvaka, 2. kolo

Napoli - Real Madrid 2-3

Diego Armando Maradona. Napulj.

Strijelci: 1-0 Ostigard (19.), 1-1 Vinicius Junior (27., Bellingham), 1-2 Bellingham (34.), 2-2 Zielinski (54. - 11m), 2-3 Meret - ag (81., Valverde)

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Ostigard, Natan, Olivera (od 88. Rui) - Anguissa (od 88. Simeone), Lobotka (od 88. Cajuste), Zielinski (od 75. Raspadori) - Politano (od 69. Elmas), Osimhen, Kvarachelija

Real Madrid: Kepa - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Camavinga (od 64. Mendy) - Kroos (od 64. Modrić), Tchouameni, Fede Valverde - Bellingham; Rodrygo (od 75. Joselu), Vinicius )od 84. Ceballos).

Sudac: Clermont Turpin, Pomoćnici: Nicolas Danos, Alexis Auger, VAR: Benoit Millot, Stepanie Frappart (svi Francuska)

Žuti kartoni: Bellingham, Kepa (Real Madrid)



Tagovi

Liga prvakaReal MadridNapoliJude Bellingham

Ostale Vijesti