REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

VIDEO Legendarni Englez poručio: “Cristiano Ronaldo je pokraden za Zlatnu loptu 2018. godine”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 12:28

Iako je branio Modrića par dana ranije te je za njega rekao kako je jedan od tri najbolja veznjaka svih vremena, ovaj put nije bio naklonjen prema Maestru.

Godina 2018. ostat će upamćena kao jedna od najvećih i najuspješnijih godina u povijesti hrvatskog sporta. Razlog je svima jasan, srebro na SP-u u Rusiji pamtit će se još desetljećima, ali pored tog ostvarenja koji je ujedinio cijelu Hrvatsku, tu istu godinu pamtimo i kao onu u kojoj je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena te jedan od najbolji veznjaka u povijesti nogometa, Luka Modrić, osvojio Zlatnu loptu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Maestro je do najtrofejije individualne nagrade u svijetu nogometa došao tako što je prekinuo desetogodišnji duel Ronalda i Messija, s tim da je nakon Modrića Argentinac tu prestižnu nagradu osvojio dvaput, a Ronaldo nijednom.

Mnogi vjeruju da se Messi osvajanjem SP-a u Kataru pribilježio i na Zlatnu loptu koja se tek treba dodijeliti, a ako to zaista bude slučaj, onda će odnos snaga u Zlatnim loptama između Argentinca i Portugalca biti 8-5.

No, neki vjeruju da je Ronaldo zaslužio imati barem jednu Zlatnu loptu više u svojim vitrinama. Konkretno, Rio Ferdinand, nekadašnji suigrač Portugalca za vrijeme njegovog boravka na Old Traffordu, u podacstu “Vibe with FIVE” rekao je kako smatra da je Ronaldo pokraden te 2018. godine i kako je to bila ‘Modrićeva godina’.

Inače, Ferdinand je prije pet dana, na istom mjestu, samo u drugom razgovoru, za Modrića rekao kako je veći igrač od Pirla.

“Pirlo ili Modrić? Modrić. Kad pričamo o najvećim veznjacima svih vremena, Pirlo ne bi smio biti tema razgovora. Najveći su Xavi, Iniesta i Modrić.”



Tagovi

Rio FerdinandLuka ModrićCristiano RonaldoZlatna loptaBallon d'Or

Ostale Vijesti