REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Kramarić asistirao za vodstvo u velikom slavlju Hoffenheima, Vukovi se vratili pobjedama

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 17:32

Leipzig je u posljednjim minutama stigao do pobjede

Hoffenheim je u 30. kolu Budneslige slavio protiv Borussije Mönchengladbach 4-3, a golijadu je asistom započeo hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić. Hrvatski napadač je iskoristio veliku pogrešku u obrani gostiju te nesebično dodao nizozemskom napadaču Weghorstu za pogodak. Asistenciju pogledajte OVDJE.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo ime dvoboja bio je gostujući napadač Robin Hack, ali čak ni njegov 'hat-trick' (39, 78, 89) nije bio dovoljan Borussiji da izbjegne poraz, iako je nadoknadila zaostatak od 3-1. U 39. minuti gosti su došli do egala s kojim se otišlo na pauzu, ali su potom Prömel i Kabak u razmaku od osam minuta vratili vodstvo domaćoj momčadi i to na 3-1. Činilo se kao da će tu bit kraj, no gosti su opet došli do izjednačenja. U 78. i 89. minuti mrežu je zatresao Hack, ali je Stach u prvoj minuti sudačke nadoknade bio dovoljno precizan da ostavi sva tri boda u Hoffenheimu.

Andrej Kramarić je igrao do 84. minute.

Hoffenheim je s 39 bodova došao na osmu poziciju, a Borussia je na 11. mjestu s 31 bodom.



Wolfsburg je nakon dva poraza napokon opet stigao do pobjede. Slavvili su protiv Bochuma s minimalnih 1-0, a strijelac je bio Wind u 43. minuti. Gol pogledajte OVDJE.

Prije toga su gosti zatresli mrežu u 40. minuti, ali je Osterhageov gol poništen nakon VAR provjere. Lovro Majer ostao je na klupi u redovima domaćina. Wolfsburg skočio na 13. poziciju pridruživši se skupini klubova s 31 bodom. Pet bodova manje ima Mainz na 16. poziciji, ali i utakmicu manje. Bochum je s 27 bodova ostao na 15. mjestu.

Leipzig se u posljednjim minutama susreta spašavao protiv Heidenheima kako bi uzeo sva tri boda na ovome susretu, što su na kraju uspjeli rezultatom 1-2. Poveli su rano preko Šeška u 42. minuti, da bi u 69. Dovedan izjednačio. Stajao je egal na semaforu sve do 85. kada je Openda na asistenciju Simakana na semafor postavio konačan rezultat.

RB Leipzig ima 59 bodova, tri više i utakmicu više od dortmundske Borussije koja je na petoj poziciji. Bayern i Stuttgart bježe Leipzigu za četiri boda, uz utakmicu manje.

Golove pogledajte OVDJE.

Dani Olmo igrao je do 93. minute.


Darmstadt je u gostima svladao Köln u derbiju začelja 2-0 golovima Klarera u 57. minuti te Oscara Vilhelmssona u 90. minuti. Tako su prekinuli svoj niz bez pobjeda, ali još se uvijek nije uspio pomaknuti s dna ljestvice. Posljednja je momčad lige sa 17 bodova, dok Köln ima 22 na mjestu iznad. Golove pogledajte OVDJE.

Hrvatski stoper Matej Maglica odigrao je cijelu utakmicu za gostujuću momčad.

Večeras još igraju Bjeličin Union Berlin i Bayern od 18.30. (eg)



Tagovi

Andrej KramarićBundesligaHoffenheimLovro MajerWolfsburg

Ostale Vijesti