REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

VIDEO Köln šokirao Apotekare, a Rudari golom u 102. minuti iz jedanaesterca svladali Mainz!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 22:58

Pobjedonosni pogodak Rudara postigao je Bülter te je na taj način utišao 33 gledatelja na Mawa Areni.

Ako se po jutru dan poznaje, a po prvim utakmicama kola kako će izgledati sve ono što slijedi ovog vikenda, onda nema sumnje da će ljubitelji Bundeslige ove subote i nedjelje imati u čemu uživati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovog su petka 31.kolo Bundeslige otvorili Bayer Leverkusen i Köln, odnosno Mainz i Schalke. U obje utakmice dalo se vidjeti pregršt uzbuđenja, a pobjede su na kraju odnijeli gosti. Köln je slavio s 2:1, Selke je bio dvostruki strijelac (14., 36.), dok je Schalke upisao 3-2 pobjedu koju su izborili u 12. od 15 minuta sudačke nadoknade nakon što je s bijele točke precizan bio Bülter. Svakako valja spomenuti i sjajan pogodak Mainzovog Martina za 2-2 u 70. minuti iz slobodnog udarca, ali na njegovu žalost, taj pogodak na kraju njegovoj momčadi nije puno značio (pogodak pogledajte OVDJE – Sporklub).

Preporod Rudara se nastavio te su oni sada prilično udaljeni od zone ispadanja. Iako se nakon prvog dijela sezone činilo kako su oni siguran putnik (odnosno povratnik) u Bundesligu 2, Thomas Rais radi nemoguće dobar posao te je sada njegova momčad s ova tri boda otišla na +2 u odnosu na Stuttgart koji bi kad bi se sada završilo prvenstvo išao u doigravanje za ostanak.

Lijevo krilo Rudara, 30-godišnji Marius Bülter, igra sezonu karijere, a danas je, zabivši dva pogotka na susretu, stigao do brojke 11 u Bundesligi ove sezone. Iako je šest godina proveo igrajući niželigaški nogomet, Bülter je ove sezone oduševio u dresu Schalkea čiji je član postao prije nepune dvije godine.

Schalke je tijekom cijele utakmice bio bolji, imali su izglednije prilike za golove te su u konačnici zasluženo slavili. U sljedećem kolu ih očekuje ogled protiv Bayerna u gostima, a posljednji put kad su gostovali na Alianz Areni je bavarska momčad upisala 8-0 pobjedu. Mainz u sljedećem kolu ide u goste Eintracht Frankfurtu.

Sve pogotke s utakmice Mainz – Schalke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Pogodak u 100.minuti s kojim su Rudari došli do sva tri boda OVDJE (Sportklub)

Kolo se nastavlja u subotu kad je na rasporedu šest utakmica, dok je ona posljednja između BVB-a i Wolfsbuga na rasporedu ove nedjelje s početkom u 17.30 sati. (I.A.S.)



Tagovi

SchalkeMainzKölnBundesligaBayer Leverkusen

Ostale Vijesti