Screenshot Twitter
Screenshot Twitter

VIDEO Kakvo primanje! Marko Tolić zabio u stilu Davora Šukera protiv Republike Irske

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 22:51

Sjajan potez hrvatskog internacionalca.

Odigrano je 10 utakmica doigravanja za plasman u grupnu fazu Europske lige. Nakon prvih dvoboja, najbliži prolasku dalje je Ajax, dok je zagrebački Dinamo jedan od klubova koji na uzvrat putuju s dva gola prednosti.

No, krenut ćemo od slovačkog prvaka. Slovan iz Bratislave je s 2-1 pobijedio ciparski Aris, a u vodstvo ih je u 34. minuti doveo Marko Tolić. Hrvatski internacionalac fantastično je primio dugu loptu i zabio za vodstvo. Podsjetilo nas je ovo primanje, zajedno s realizacijom, na ono što je 1999. godine Davor Šuker izveo protiv Republike Irske duboko u sudačkoj nadoknadi.

Strelec je u 57. minuti povisio na 2-0, da bi Mayambela u 74. minuti smanjio na 2-1 i ostavio nadu za momčad iz Limassola.

Pitanje plasmana u grupnu fazu riješio je Ajax. Mohammed Kudus se u spetktakularnom stilu oprostio od dresa nizozemskog velikana. U posljednjem dvoboju pred transfer u West Ham, Ganac je hat-trickom za 50 minuta kreirao pobjedu od 4-1 protiv Ludogoreca u gostima. Sva tri gola zabio je unutar šesnaesterca, a četvrti je pogodak djelo Briana Brobbeya.

Ako je Ajax već danas osigurao plasman u Europsku ligu, potpuno suprotnu stvar možemo reći za ljubljansku Olimpiju. Slovenski prvak poražen je na svojem terenu od Qarabaga s 0-2 i u uzvratu ga čeka nemoguća misija. Golove za Azerbajdžance zabili su Medina i Andrade, oba u prvom poluvremenu.

Dva gola prednosti na uzvrat nosi i Union St. Gilloise, koji je s 2-0 pobijedio Lugano. Strijelci za belgijski sastav bili su Eckets i Terho. Za razliku od Sparte, drugi praški klub - Slavia - provela se osjetno bolje. Na domaćem su terenu s 2-0 svladali Zorju iz Luhanjska, a obap ogotka pala su u samoj završnici dvoboja. Prvo je u 81. minuti Tijani zabio za vodstvo, da bi duboko u sudačkoj nadoknadi Masopust postavio konačnih 2-1.

Aktivan rezultat uoči uzvrata ima i Zrinjski. Oni su na gostovanju kod LASK-a poraženi s 2-1, no s obzirom na to da su već u 12. minuti imali dva pogotka zaostatka, može se reći kako je ovo izuzetno povoljan rezultat za popularne Plemiće. Za austrijski sastav oba pogotka zabio je Robert Žulj, napadač hrvatskog podrijetla, da bi u 71. minuti aktivan rezultat uoči uzvrata sačuvao sjajni Nemanja Bilbija.(I.M.)



Tagovi

Marko TolićEuropska ligaAjaxSlovan BratislavaSlovan

Ostale Vijesti