REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

VIDEO Kakav derbi? Redizajnirani PSG u potpunosti nadigrao Borussiju D.

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.09.23. | 22:44

Parižani su otključali bravu tvrdoglavih gostiju u drugom poluvremenu.

Dugo je PSG lomio otpor dortmundske Borussije, puno predugo po ukusu trenera Luisa Enriquea i s obzirom na igru kakvu je ovaj redizajnirani, 2.0 PSG pokazao u ogledu protiv Nijemaca. Na koncu su Parižani otključali bravu tvrdoglavih gostiju u drugom poluvremenu i ovjerili sasvim zasluženu pobjedu od 2-0.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A prvi dio je djelovao kao kakav predložak za katastrofu i onu klasičnu dudu varalicu u kojem si bolja momčad, ali ne uspijevaš zabiti pa onda uslijedi kazna na drugom dijelu. Srećom po Parižane, nije se obistinilo.

Koncem prvog poluvremena statistika je pokazala 70 posto posjeda lopte, uz stotinu dodavanja više, no na semaforu je i dalje stajalo 0-0. PSG, unatoč potpunoj terenskoj nadmoći i kontroli igre nikako nije uspijevao ugurati loptu u mrežu. I jasno se ocrtavala frustracija na licima domaćih igrača…

Prvu veliku priliku Parižani su zabilježili u 19. minuti kada Vitinha nije iskoristio veliku šansu nakon što je primio lijep pas na rubu šesnaesterca. Pucao je snažno, ali na njegovu nesreću, pogodio je lijevu stativu. Doduše, prije toga su gosti imali valjda jedinu priliku u prvom dijelu - Donyell Malen se našao u petercu i pucao nisko po sredini gola, ali je Gianluigi Donnarumma to sjajno obranio.

Nakon toga je na terenu postojao PSG.

Tako je u 33. minuti Kylian Mbappe ispalio projektil s distance, ali je za malo promašio okvir gola - lopta je prozujala nekoliko centimetara pored lijeve stative.

Nastavili su igrači PSG-a maltretirati goste, pa je sada ulogu „tlačitelja“ na sebe preuzeo Ousmane Dembele. Francuski reprezentativac je izašao u situaciju jedan na jedan s vratarom Kobelom, no ovaj mu je finom reakcijom obranio udarac.

Prije kraja poluvremena još su Parižani reklamirali jedanaesterac u kaznenom prostoru Dortmunda, ali sudac Manzano je hladno odmahnuo rukom na takve sugestije.

A kada ga već nije dosudio u prvom dijelu, glavni arbitar ga je dosudio u drguom dijelu. Niklas Süle je igrao rukom, preciznije u padu ga je pogodila lopta nakon udarca Mbappea i Manzano je odmah pokazao na bijeli kreč. Izvođenja se prihvatio upravo Mbappe i pogodio za zasluženih 1-0 domaćina.

Nije trebalo dugo pričekati i na drugi pogodak. U 58. minuti su Vitinha i Hakimi izigrali obranu BVB-a, a onda je potonji u maniri rasnog golgetera lažnjakom slomio još jednog igrača Borussije pa onda vanjskom pospremio loptu u daljnji kut za 2-0.

Nakon toga su Enriqueove trupe maknule nogu s gasa pa je i Borussia konačno malo prodisala. Međutim, čak i kada je popustio visoki pritisak pariškog sastava, Nijemci ipak nisu bili nešto naročito opasni po njihov gol. Najzrelija prilika gostiju odvila se u 79. minuti kada je Jamie Bynoe-Gittens primio dobar pas na rubu šesnaesterca i pucao po golu, pa uzdrmao lijevu stativu.

Pogotke pogledajte OVDJE

PSG – Borussia D. 2-0

Pariz. Stadion: Park prinčeva.

Sudac: Jesús Gil Manzano; pomoćnici: José Luis Munuera i Juan Martínez Munuera (svi Španjolska). VAR: Stuart Attwell (Engleska).

Strijelci: 1-0 Mbappe (49., 11m), 2-0 Hakimi (58., Vitinha).

PSG (4-3-3): Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Škriniar, Hernandez (88. Pereira) – Vitinha (80., Lee Kang-In), Ugarte, Zaire-Emery – Dembele, Kolo-Muani (80., Ramos), Mbappe.

Borussia D. (3-5-2): Kobel – Süle, Hummels, Schlotterbcek – Ryerson, Sabitzer (14., Nmecha), Can (Bynoe-Gittens), Brandt (62., Reus) – Adeyemi, Malen (62., Fullkrug)



Tagovi

Liga prvakaPSGBorussia Dortmund

Ostale Vijesti