Reuters/Lee Smith, screenshot
Reuters/Lee Smith, screenshot

VIDEO Je li moguće? U Ganskom parlamentu se izrugivali s Maguireom: „Kad protivnik ne zabije, on će zabiti za njih!“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.04.23. | 10:12

Kapetan Uniteda je protiv Seville zabio komičan autogol u 92. minuti kojim je Sevilla stigla do izjednačenja.

Ako ste navijač Manchester Uniteda, onda posljednjih godina niste imali pretjeranog razloga za smijeh. No, momčad se zadnje vrijeme diže, dolazak Ten Haga pokazao se pogotkom, ali Nizozemcu će ipak trebati malo dulje da Crvene vragove vrati na stare staze slave. U jednoj sezoni promijeniti baš sve ono loše u klubu naprosto nije moguće, a nekad mu se dogodi i da kada on napravi apsolutno sve po 'P.S.-u', rezultat naprosto izostane. United je u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige odigrao 2:2 na svom Old Traffordu protiv Seville, s tim da su do 84. minute imali 2:0 vodstvo. Ali, onda su se pojavili Malacia i Maguire

Spomenuti dvojac je zabio autogolove. Prvo je Nizozemac svladao De Geu u 84. minuti, da bi onda u sudačkoj nadoknadi lopta En-Nesyrija pogodila kapetana Uniteda u glavu nakon čega se odbila u gol. Maguire je utakmicu započeo na klupi, ali nakon što je na poluvremenu u svlačionici zbog ozljede ostao Varane, onda mu je Ten Hag odlučio dati povjerenje. A Harry mu nije baš uzvratio za to na najbolji mogući način.

Otočki mediji vjerojatno nikoga nisu kritizirali koliko Maguirea, navijači su ga također uzeli 'na zub', a koliko daleko ide to 'ruganje' na račun engleskog reprezentativca vidimo i po tome što se o njemu pričalo i u Ganskom parlamentu:

„Ima jedan igrač u Engleskoj, Harry Maguire, koji sad igra za Manchester United. On 'udara' sve svoje protivnike, a jedno vrijeme se za njega mislilo da je najbolji stoper na svijetu. Kad ga je United kupio, on je postao velika opasnost – ali za njihovu obranu, ne za protivnika! On je 'udarao' svoje suigrače i svojim pogreškama asistirao protivnicima. Čak kada protivnik ne zabije, on zabije za njih!“, rekao je, između ostalog, jedan od zastupnika, a njegov je govor popraćen velikim smijehom od strane ostalih.


Inače, nakon jučerašnje utakmice Ten Hag je poručio sljedeće:

„Imali smo utakmicu u svojim rukama, vodili 2:0 i trebali smo zabiti još nekoliko. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, Sabitzer je zabio sjajna dva pogotka. Zbog ozljeda smo morali napraviti neke izmjene i onda smo izgubili kontrolu“, izjavio je trener Manchester Uniteda za BT Sport, s tim da nije istaknuo Malaciju i Maguirea kao 'glavne osumnjičene'.

„Primili smo dva autogola, to je loša sreća i s time se moramo nositi. Morali smo biti prisebniji, iz ovoga moramo nešto naučiti. Znam da možemo bolje, ovo nije bila lijepa večer, ali sve je još uvijek otvoreno, dodao je Ten Hag.“



Tagovi

Harry MaguireManchester UnitedSevilla

Ostale Vijesti