Juan Medina/REUTERS
Juan Medina/REUTERS

VIDEO Golijada u Madridu: Paz i Joselu za slavlje Reala u završnici nad Napolijem, mala drama oko strijelca Bellinghama

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.11.23. | 22:55

Utakmica je završila 4-2, nije bilo ozlijeđenog Luke Modrića

Najtrofejnijij klub Lige prvaka Real Madrid pobjedom 4-2 nad Napolijem osigurao je prvo mjesto, dok će Napoli odlučiivati o drugom mjestu u posljednjem kolu s Bragom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) Real Madrid ušao je u ovaj dvoboj oslabljen, nije bilo kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića koji je lakše ozlijeđen u susretu s Cadizom. Iz Realaa su kazali da bi možda mogao biti u konkurennciji za dvoboj s Granadom za vikend, ali sigurno će se vratiti do Betisa 9. prosinca. Brojna je bila lista izostanaka Los Blancosa (Vinicius, Kepa, Tchoumeni, Kamavinga, Courtois, Militao).

Uzbudljiv je bio početak kada su Talijani koji su krenuli po proljeće u Ligi prvaka iz prve akcije poveli. Kvarachelia je ubacio s desne strane, lopta je na drugoj vratici došla do Di Lorenza koji je spustio u peterac za Simeonea kojemu je Lunin obranio, no lopta je ipak prošla crtu za vodstvo gostiju.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje, praktički u sljedećoj akciji lijep pogodak postigao je Rodrygo naciljavši neobranjivo za 1-1. Nakon dodavanja Brahima Diaza, pretrčao je desetak koraka i pucao s 15 metara te pogodio lijevi kut.

Međutim, uskoro je Real Madrid došao u vodstvo pogotkom njihova velikog pojačanja Bellinghama koji je glavom iskoristio odličan ubačaja Alabe. Nevjerojatan je Bellingham, zabija iz svih mogućih pozicija, igra strašnu sezonu, sve mu manje-više ulazi, jer se radi o top-igraču, jednom od najboljih na svijetu u ovom trenutku.

Malo kasnije mala drama oko Bellinghama koji je u bolovima ostao ležati na travnjaku, činilo se da je ozljeda gležnja teže prirode, ali se nakon intervencije liječničke službe vratio na teren. Samo bi njegov izostanak još falio ovako desetkovanom Realu.


U nastavak su gosti ušli s jednom promjenom, strijelca Simeona zamijenio je oporavljeni Osimhen i Talijani su uskoro izjednačili topovskim udarcem Anguisse koji je pogodio iskosa sa deset metara iz teškog kuta probivši Lunina.

Kada se činilo da će završiti remijem, ukazao se mladi Paz koji je postigao prvi pogodak za Real za trijumf 3-2 u završnici, tako da su domaći naplatili bolje drugo poluvrijeme, a na samom kraju u golijadi zabio je i Joselu.

Video golova pogledajte OVDJE. (Arenasport)

REAL MADRID - NAPOLI 4-2 (2-1)

Madrid. Stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja 80000. Sudac: Francois Letexier (Francuska).

Strijelci: 0-1 – Simeone (9., Di Lorenzo), 1-1 - Rodrygo (11., Brahim Diaz), 2-1 – Bellingham (22., Alaba), 2-2 – Anguissa (47.), 3-2 – Paz (84.), 4-2 – Joselu (90.+4, Bellingham)

Real Madrid (4-2-2-2): Lunin – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy (od 87. Nacho) – Kroos, Valverde – Ceballos (od 57. Joselu), Belligham – Brahim Diaz (od 65. Paz), Rodrygo (od 87. Lucas). Trener: Carlo Ancelotti.

Napoli (4-3-3): Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Juan Jesus (od 87. Zanoli) – Anguissa, Lobotka (od 87, Raspadori), Zielinski (od 65. Elmas) – Politano (od 79. Cajuste) , Simeone (od 46. Osimhen), Kvarachelia. Trener: Walter Mazzarri.

Žuti kartoni: Zielinski, Cajuste (Napoli)

Crveni kartoni: -



Tagovi

Real MadridNapoliLuka ModrićJude BellinghamGiovanni SimeoneFrank AnguissaRodrygoLiga prvakaozljeda

Ostale Vijesti