VIDEO: Utakmica godine! Donosimo vam 10 ključnih detalja s dvoboja Cityja i Monaca

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.02.17. | 10:06

Od mnoštva sadržaja s jučerašnje superutakmice između Manchester Cityja i Monaca (5:3), donosimo vam čak deset detalja koji su obilježili jednu od najboljih utakmica koju smo gledali u posljednje vrijeme.

Manchester City u nevjerojatnoj utakmici s osam pogodaka pobijedio je Monaco na domaćem terenu s dva razlike i napravio priličan, iako nikako ne i konačan korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. U utakmici s pregršt fantastičnih golova, preokreta i poteza, donosimo vam deset najznačajnijih detalja s iste.

Gol Agüera za početak preokreta

Igrala se 71. minuta utakmice. Monaco je vodio 3:2, igrao odlično i imao sve u svojim rukama. No, tada dolazi do neobjašnjivog pada Jardimove momčadi. U samo 11 minuta City je zabio tri gola i došao do velikog preokreta koji je počeo upravo pogotkom Sergia Agüera kojeg se nakon kornera Djibril Sidibe nije „ni potrudio“ spriječiti ga da volejem poentira za svoj drugi pogodak na utakmici.

Promašeni penal Falcaa

Dvostruki strijelac Falcao u 50. minuti izborio je penal i imao je priliku odvesti svoju momčad na veliku prednost od dva razlike. Međutim, kolumbijski napadač je očajno izveo najstrožu kaznu, zaustavio se pri udarcu i „opalio“ mlako te mu je Willy Caballero s lakoćom skinuo penal.

Lob Falcaa

Svakako najljepši potez utakmice dogodio se u 60. minuti. Na semaforu je stajalo 2:2. Falcao je deset minuta ranije propustio penal za 3:1, a City je u međuvremenu izjednačio. No, tada je lopta došla do kolumbijskog centarfora koji se oslobodio Johna Stonesa i lobao Caballera za novo vodstvo Monaca.

Kiks Subašića

Veliki obol u povratku i preokretu Cityja imao je i hrvatski vratar Danijel Subašić. Primiti pet golova na jednoj utakmici nikako nije za prolaznu obranu, no, za četiri gola koja je primio čak možemo reći da nije kriv, dok mu se pogodak kakav je u 58. primio od Agüera, kada mu je lopta iskliznula iz ruku, nikako ne smije događati na ovako visokoj razini.

Leroy Sane

Njemački reprezentativac odigrao je izvanserijsku utakmicu, bio je nepremostiva prepreka za braniče Monaca, nakon sjajnog prodora asistirao je za prvi gol Građana, a u 82. je zabio i posljednji na utakmici i omogućio svojoj momčadi prednost od dva razlike pred uzvrat u Kneževini.

Kylian Mbappe

18-godišnji francuski napadač ove sezone oduševljava u francuskom prvenstvu u kojem je zabio sedam golova, a sinoć ga je pobliže upoznala i šira nogometna javnost koja se uvjerila da mladog brzanca s pravom nazivaju nasljednikom Thierryja Henryja. Na stranu što je Mbappe zabio lijepi pogodak za 2:1 vodstvo svoje momčadi, cijelu utakmicu odigrao je fantastično i isplati se pogledati kompilaciju njegovih najboljih poteza s jučerašnje utakmice

Antonio Mateu Lahoz

Jako dobru utakmicu odsudio je 39-godišnji Španjolac. Prvo je u 35. ispravno prosudio simuliranje Agüera i umjesto penala za domaćine pokazao žuti karton argentinskom napadaču, potom je na sugestiju pomoćnika dosudio čisti penal nad Falcaom. Diskutabilan je jedino prvi pogodak Građana, no je li se Raheem Sterling nalazio u ofsajdu ili ne, Lahoz ionako nije mogao vidjeti.

Zaboravljeni Stones

Svega šest minuta nakon što je Agüero ostao zaboravljen nakon kornera i zabio za 3:3, Stones je Cityju donio preokret na sličan način. Novi korner za City, Yaya Toure glavom prosljeđuje loptu do napuštenog Stonesa koji s tri metra bez ikakvog problema skreće loptu u mrežu.

Gol Falcaa

Nakon sjajnog loba i promašenog penala, Falcao se i treći puta našao na ovoj listi. Razlog je pogodak za 1:1. Fabinho je centrirao s desne strane, a Falcao u padu vrhunski poentirao glavom za poravnanje.

Dribling i asistencija Bernarda

Iako nije rezultirao golom, jedan od spektakularnijih poteza na utakmici priredio je portugalski veznjak Bernardo u 14. minuti pri rezultatu za ovu utakmicu prilično čudnih 0:0. Monacov veznjak primio je loptu u svojoj polovici, sjajnim driblingom izbacio Fernandinha, okrenuo Leroya Sanea i onda gurnuo loptu Yayi Toureu kroz noge, da bi za kraj sjajnom asistencijom uposlio Falcaa koji bi, da je bio samo sekundu brži, izašao sam na Caballera. 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

John StonesWilly CaballeroSergio AgueroLeroy SaneRadamel FalcaoDanijel Subašić

Ostale Vijesti