REUTERS/Alexei Filippov
REUTERS/Alexei Filippov

VIDEO Dinamo saznao protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka, Modre čeka put u Aziju!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.07.23. | 19:58

Bit će to neugodan ispit za hrvatskog prvaka, ali i novi susret s Astanom nakon pet godina

Nakon što je prvi dvoboj odigran u Kazahstanu završio 1-1, Astana je u uzvratnom dvoboju igranom Tbilisiju pobijedila domaći Dinamo s 2-1 nakon preokreta i time zakazala dvomeč s još jednim Dinamom – onim iz Zagreba!

Bila je to izuzetno uzbudljiva utakmica u kojoj se nakon prvih 45 minuta činilo kako ćemo u drugom pretkolu gledati dvoboj istoimenih rivala jer je gruzijski prvak vodio 1-0. No, blitzkrieg Astane u nastavku osigurao je pobjedu kazahstanskom sastavu, koji je pogocima u 50. i 51. minuti stigao do velikog slavlja i prolaska u sljedeću rundu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćini su do vodstva stigli u 22. minuti pogotkom Ousmanea Camare. Napadač iz Gvineje sigurno je realizirao šansu nakon odličnog proigravanja Oulad Omara.

Gol Dinama za vodstvo možete pogledati OVDJE (Arenasport)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Bio je to jedini pogodak, ali i ozbiljnija prijetnja u prvom poluvremenu, koje je bilo dosta siromašno što se tiče igre s obje strane. No, u nastavku smo vidjeli sasvim drugačiju predstavu, obje momčadi su nanizale nekoliko prigoda, ali zabijali su samo gosti.

I to dva puta u nešto više od 60 sekundi. Prvo je Abzal Beysebekov u 50. minuti zabio za poravnanje na asistenciju Alekse Amanovića iz Sjeverne Makedonije, da bi u 51. minuti za potpuni preokret i pobjedu nakon sjajne solo akcijezabio Dembo Daboe.

Pogodak Astane za pobjedu možete pogledati OVDJE (Arenasport).

Josip Čondrić je branio, a Marin Tomasov odigrao cijelu utakmkicu za goste. Čondriću će se tako po svemu sudeći ispuniti želja da brani u Maksimiru u utakmici u kojoj će na drugoj strani biti njegov ponajbolji prijatelj Dominik Livaković; obojicu je u Zagrebelu nekad trenirao, bolje reći drilao pokojni 'Deda', Željko Nježić...

Prvi dvoboj Dinama i Astane igra se 25. srpnja na Maksimiru (20 sati), dok će uzvrat biti 1. ili 2. kolovoza u dalekoj Astani, koja geografski spada pod Aziju, kao i većina Kazahstana, devete najveće države svijeta. Dinamo je s tim klubom igrao u 3. pretkolu Lige prvaka 2018. godine, pobijedivši u Astani 2-0, a doma u uzvratu 1-0. (ri)



Tagovi

Marin TomasovJosip ČondrićAstanaLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvakaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti