VIDEO: Demba Ba opet junak Bešiktaša, Slaven Bilić na čelu turskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.02.15. | 20:48

Ako Bešiktaš na kraju sezone dođe do naslova prvaka Turske, Slaven Bilić će dio svoje premije morati isplatiti Dembi Ba.

Senegalski napadač još je jednom bio najbolji igrač svoje momčadi i donio Bešiktašu nova tri boda s gostovanja kod Rizespora. Nakon praznih mreža iz prvih 45 minuta, Ba je u 59. minuti lijepim potezom omogućio vodstvo svojoj momčadi. On je petom izbacio Sosu ispred protivničkog vratara, a ovaj se lijepo snašao te zabio vodeći gol.

Domaći igrač Karakas je prigovarao sucu nakon tog gola te odmah dobio crveni karton, ali to nije poljuljalo domaćine koji su u 62. izjednačili rezultat nakon katastrofalne reakcije gostujućeg vratara Zengina.

Odmah nakon toga – novi crveni karton za igrače Rizespora, ovaj put Altinayja koji je đonom startao na protivničkog igrača. Dugo je Bešiktaš lomio otpor Rizespora, a na kraju ga je i slomila i to golom Dembe Be iz kaznenog udarca u 88. minuti.

Ovom pobjedom Bilićev klub je ponovo preuzeo prvo mjesto u turskom prvenstvu s bodom više od Fenerbahčea te 5 od Galatasaraya koji ima i utakmicu manje.

Spomenimo i da su na utakmici između Balikesirspora i Konyaspora igrala i dva hrvatska igrača – Ante Kulušić za domaćine te Elvis Kokalović za goste. Tomislav Glumac je s klupe gledao domaći poraz Balikesirspora.

Super liga, 19. kolo:

Balikesirspor – Konyaspor 0:1 (Inceman 78')
Mersin – Kasimpasa 6:2 (Welliton 42', 75', 90', Khalili 57', Mitrović 84'-11m, Pedriel 88'/Sari 62', Babel 77')
Bursaspor – Genclerbirligi 3:1 (Josue 66', Holmen 89', Fernandao 90'/Stancu 21')
Rizespor – Bešiktaš 1:2 (Kaya 62'/Sosa 59', Ba 88'-11m)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Demba BaSlaven Bilić

Ostale Vijesti