Screenshot
Screenshot

VIDEO Crnac postigao prvijenac u porazu Rakowa, Tudoru 90 minuta, Arsenić ušao u nastavku

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 22.10.23. | 22:12

Za prvi pogodak domaćina asistirao je nekadašnji bek Osijeka koji je u HNL-u u 19 nastupa skupio četiri asistencije, a danas je kapetan Górnika

U ogledu 12. kola poljske Ekstraklase nogometaši Gornika su na domaćem terenu u Zabrzeu s 2-1 svladali Rakow, aktualnog poljskog prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oba pogotka Gornik je postigao u prvom poluvremenu, a u oba slučaja je strijelac bio japanski nogometaš Yokota. U 82. minuti Rakow je dao počasni gol, a strijelac je bio 19-godišnji hrvatski napadač Ante Crnac koji je na početku sezone napustio Slaven Belupo te je pojačao poljskog prvaka.

Crnac je time upisao premijerni pogodak u dresu poljske momčadi, a kao i Fran Tudor odigrao je cijelu utakmicu ove nedjelje. Za Rakow je početkom drugog poluvremena u igru ušao Zoran Arsenić.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Valja istaknuti kako je za prvi pogodak domaćeg sastava asistenciju upisao Erik Janža, odnedavni reprezentativac Slovenije koji je u sezoni 18./19. nosio dres Osijeka (19 nastupa u HNL-u, četiri asistencije). Nakon godine dana u Gradskom vrtu, Janža je preselio u Poljski Gornik gdje je danas kapetan, što nije mala stvar kad se uzme u obzir da mu je klupski suigrač Lukas Podolski. Ovo je Janži bila prva asistencija ove sezone.

Trenutačno je Rakow na četvrtom mjestu ljestvice. Ima 22 bodova, odnosno, četiri manje od vodećeg Slaska iz Wroclawa. (Hina, G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

Ante CrnacRakow CzestochoweZoran ArsenićFran Tudor

Ostale Vijesti