REUTERS/Carla Carniel
REUTERS/Carla Carniel

VIDEO Cavani zabio, Boca Juniors preko prvaka Brazila do 12. finala Cope Libertadores

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 07:00

Poznati su finalisti 64. izdanja južnoameričke Lige prvaka.

Nakon što je Fluminense velikim preokretom, golovima Johna Kennedyja u 81. i Germana Cana u 87. svladao Internacional u Porto Alegreu i s ukupnih 4-3, izborio plasman u svoje tek drugo finale Cope Libertadores, sinoć je Boca Juniors, nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca, u drugom polufinalu nadvisila prvaka Brazila Palmeiras te će argentinski velikan u svojem 12. finalu pokušati stići do sedmog naslova prvaka Južne Amerike, čime bi se po broju titula izjednačio s Independienteom iz Avellanede, grada spada u metropolitansko područje Buenos Airesa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je dvoboj u Buenos Airesu završio bez pogodaka, Palmeiras je u Sao Paulu puno bolje otvorio utakmicu. Brazilci su nizali prilike, udarali su pretežiti udarcima s distance, no, u 23. minuti utakmice sijevnuo je kontranapad Boce Juniors, Miguel Merentiel je probio lijevu stranu, ubacio na drugu stativu, a tamo je legendarni Urugvajac Edinson Cavani zakucao loptu u mrežu. Od vodećeg gola argentinskog sastava, na terenu je postojala samo jedna momčad. Palmeiras je u prvom dijelu imao 67 posto lopte u svojim nogama i 10 udaraca na supanrički gol. No, prava kanonada na gol Boce krenula je u nastavku.

Marcos Rojo u 66. minuti zaradio je drugi žuti karton nakon prekršaja nad Kevinom, te se Boca do kraja utakmice morala braniti s igračem manje. Palmeiras je uspio probiti Argentince u 73. dalekometnim udarcem Joaquina Piquereza. Stiskao je Palmeiras Bocu, ali nije uspio zabiti do isteka 90. Kako se u Copi Libertadores ne igraju produžeci, odmah se pristupilo raspucavanju jedanaesteraca.

Cavani je promašio prvi udarac za Bocu, no isto su učinili Raphael Veiga i Gustavo Gomez prilikom prvih udaraca za Palmeiras. Svi igrači argentinskog velikana do kraja serije zabili su svoje pogotke i odveli Bocu Juniors u 12. finale.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Finale se igra 4. studenog na slavnoj Marakani, domu Fulminensea koji je jedini put u finalu igrao 2008. kada je izgubio od ekvadorskog LDU-a iz Quijita. Boca Juniors je zadnju kontinentalnu titulu osvojila 2008. kada je u finalu nadigrala brazilski Gremio, a od tada finale su igrali 2012. kada su izgubili od Corinthiansa i 2018. kada ih je nadigrao gradski rival River Plate.

Iza obje momčadi je razočaravajuća sezona u domaćim prvenstvima. Boca Juniors je prvenstvo Argentine završila na sedmom mjestu, a Fulminense se nalazi na šestom mjestu u brazilskoj Serie A s 11 bodova manje od vodećeg Botafoga.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boca JuniorsPalmeierasCopa Libertadores

Ostale Vijesti