REUTERS/Cathrin Mueller
REUTERS/Cathrin Mueller

VIDEO Borussia bez većih problema do slavlja nad Newcastleom, Šahtar sjajnom igrom iznenadio blijedu Barcelonu

uto. 07.11.23. | 20:45

Tekstualni prijenos mogli ste pratiti na Germanijaku.

U dvije večerašnje utakmice ranijeg termina, svjedočili smo pobjedama Borussije i Šahtara. Borussia Dortmund je nošena navijanjem svojih navijača od prvog sučevog zvižduka stavila utakmicu pod svoju kontrolu pa onda i preko Fullkruga stigla do zasluženog vodstva. Prvi dio je definitivno pripao domaćima, a u drugi je ipak bolje ušao Newcastle. Prijetili su Englezi, pritiskali Nijemce, a u jeku najvećeg pritiska, BVB je istrčao sjajnu kontru, u situaciji dva na jedan, Brandt je iskoristio Sabitzera kao mamac suparničkom braniču za dodavanje, a zapravo je sam završio akciju i potvrdio pobjedu žuto-crnih.

Borussia D. – Newcastle 2-0

Strijelci : 1-0 Füllkrug (26., Sabitzer), 2-0 Brandt (79., Adeyemi)

Sve pogotke pogledajte OVDJE (Arenasport)

Šahtar je potpuno zasluženo slavio protiv danas uspavane Barcelone. Ukrajinci nisu umirali u ljepoti, nego su sjajnom akcijom zabili, ispostavit će se, pobjednički pogodak nakon što je Sikan u 41. minuti zahvatio ubačaj glavom i ostavio Ter Stegena na krivoj nozi. Imao je Šahtar i još nekoliko prilika za povećanje vodstva, no Ukrajnci su ostali neprecizni.

Barcelona je pak djelovala jako sporo i bezidejno, kao da im se ovaj susret u Hamburgu baš i nije igrao. Imala je Xavijeva momčad posjed, ali malo toga su znali Katalonci napraviti s loptom u nogama. Prvi je ovo poraz katalonskog kluba u aktualnoj kampanji Lige prvaka.

Šahtar – Barcelona 1-0

Strijelci: 1-0 Sikan (41., Gočoleišvili)

Sve pogotke pogledajte OVDJE (Arenasport)



Tagovi

Liga prvakaŠahtarBarcelonaBorussia DortmundNewcastle

Ostale Vijesti