VIDEO: Bayern se od ispadanja u šesnaestini finala Kupa spasio nakon izvođenja jedanaesteraca, Hoffenheim ispao

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.10.17. | 23:31

Pravi derbi.

Najuzbudljivija utakmica današnjeg programa šesnaestine finala Kupa Njemačke bila je ona između Leipziga i Bayerna. Obje momčadi su željele do pobjede, a na kraju su slavili Bavarci nakon izvođenja jedanaesteraca.

Domaćini su od 53. minute igrali s igračem manje zbog drugog žutog kartona kojeg je dobio Keita nakon prekršaja nad Lewandowskim.

No, Leipzig je došao do vodstva i s igračem manje. U 68. minuti je sudac utakmice Felix Zwayer dosudio u najmanju ruku sumnjiv jedanaesterac za Leipzig. U konktaktu na rubu kaznenog prostora su bili Poulsen i Boateng, sudac je pokazao na bijelu točku, a Forsberg je bio precizan i doveo Leipzig u vodstvo.

Možda se sudac s ovim dosuđenim kaznenim udarcem htio iskupiti za ono što je napravio u 34. minuti. Tada je jedan start Vidala nad Forsbergom prvotno procijenio kao prekršaj za kazneni udarac, ali ga je nakon konzultacija s pomoćnim sucem vratio van šesnaesterca.

No, Bavarci su se brzo vratili u igru. U 73. minuti je Boateng sjajno uposlio Alcantaru koji je protrčao kroz cijelu obranu Leipziga i glavom poslao loptu u mrežu.

Rezultat 1:1 je stajao na semaforu i nakon kraja 90 minuta. Uslijedili su produžeci, a kako ni u dodatnih 30 minuta nije bilo golova, sve se moralo riješiti izvođenjem jedanaesteraca. Prvih 9 izvođača bilo je precizno, a slavlje domaćinima je uskratio Halstenberg koji je promašio svoj udarac.

Hoffenheim je ispao iz kupa nakon što je u Bremenu izgubio od Werdera. Jedini gol na utakmici je postigao Belfodil u 31. minuti. Andrej Kramarić igrao je cijelu utakmicu.

DFB Pokal, šesnaestina finala:

Freiburg – Dynamo Dresden 3:1 (Petersen 50', Schuster 61', Haberer 81'/Benatelli 48')
J.Regensburg – Heidenheim 2:5 (Nietfled 45', Gruttner 54'/Thiel 30', 50', Glatzel 32', 82', Pusch 55')
Leipzig – Bayern 1:1 (Forsberg 68'-11m/Alcantara 73')
Werder – Hoffenheim 1:0 (Belfodil 31')

(Foto: Action Images)


Tagovi

njemački kup

Ostale Vijesti