VIDEO: Barcelona pregazila Rayo, Messi zabio hat-trick, pogodio i Rakitić

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.03.16. | 22:47

Barcelona je bez većih problema došla do 22. prvenstvene pobjede.

Katalonci polako grabe prema novom naslovu prvaka Španjolske. Večeras su sa sigurnih 3:1 pobijedili Rayo Vallecano u gostima te se vratili na 8 bodova prednosti u odnosu na Atletico. Real zaostaje 12 bodova.

Lionel Messi je postigao dva gola, a uz njega je junak utakmice naš Ivan Rakitić. On je u 22. minuti 'načeo' mrežu domaćina pospremivši loptu u mrežu nakon jedne greške domaćeg vratara Carlosa. Već u sljedećoj minuti prednost je udvostručena, a strijelac je Messi nakon brze akcije katalonske momčadi.

Utakmica je odlučena u 42. minuti kada je Llorente dobio crveni karton zbog starta na Rakitiću. Messi je u 53. zabio svoj drugi gol na utakmici, Manucho 4 minute kasnije smanjio, a u 67. je Rayo ostao s 9 igrača. Crveni karton i jedanaesterac je skrivio Iturra. Suarez je promašio s bijele točke, ali domaćini nisu uspjeli sačuvati mrežu s dva igrača manje. Messi je u 72. zaokružio svoj hat-trick, a Turan je 4 minute prije kraja utakmice postavio konačnih 5:1.

 

Sporting Gijon je upisao novi poraz te se i dalje nalazi na predzadnjem mjestu Primere. Alen Halilović ni večeras nije nio u prvoj postavi. U Igru je ušao u 68.minuti, ali se do kraja utakmice nije istaknuo nekim značajnijim potezom.

Betis je upisao uvjerljivu pobjedu u gostima kod Espanyola.

Primera, 27. kolo:

Granada – Sporting Gijon 2:0 (El Arabi 72'-11m, Success 90+3')
Espanyol – Betis 0:3 (Castro 1', Pezzella 20', Vargas 71')
Rayo Vallecano – Barcelona 1:5 (Manucho 57'/Rakitić 22', Messi 23', 53', 72', Turan 86')

(Foto: Action Images)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tagovi

Ivan RakitićLionel Messi

Ostale Vijesti