VIDEO: Barcelona je prvak Španjolske, Realu nije pomogao ni hat-trick Cristiana Ronalda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.05.15. | 20:59

Barcelona je novi prvak Španjolske! Katalonci su do 23. naslova u povijesti došli zahvaljujući pobjedi nad madridskim Atléticom.

Barcelona je uoči današnjih utakmica pretposljednjeg kola Primere imala 4 boda više u odnosu na Real pa je Kataloncima trebala jedna pobjeda u posljednje dvije utakmice. No, priliku za osvajanje naslova već danas Barcelona je iskoristila te slavljem na Vicente Calderonu osigurala 23. naslov prvaka pa se do kraja sezone može koncentrirati na finale Lige prvaka.

Katalonci su potpuno dominirali današnjom utakmicom i tri četvrtine vremena imali loptu u nogama. Atlético je prijetio iz kontranapada, ali je Barcelona bila konkretnija i da nije bilo raspoloženog Jana Oblaka na vratima Madriđana, pobjeda bi bila i uvjerljivija. Ovako je bilo dovoljno da Lionel Messi u 65. minuti postigne jedini gol na utakmici te osvoji nova tri boda za konačno slavlje u Primeri.

Cristiano Ronaldo je večeras postigao hat-trick, ali to je Portugalcu samo osobna utjeha jer je Real ostao na zaostatku od četiri boda te će sezonu i definitivno završiti bez iti jednog trofeja.

U borbi za Ligu prvaka Valencia nije uspjela iskoristiti poraz Atlética. Na domaćem terenu su 'Šišmiši' odigrali tek 1:1 s Celtom pa će Atléticu u zadnjem kolu biti dovoljan bod za osiguranje trećeg mjesta i izravan plasman u Ligu prvaka, a Valenciji sada prijeti i Sevilla koja je danas pobijedila Almeriju. Šesto mjesto i Europsku ligu osigurao je Villareal.

Što se tiče borbe za ostanak u ligi, zadnje kolo će odlučivati o dva putnika u Segundu. Tamo je već Cordoba, a Almeria i Eibar uoči posljednjih 90 minuta imaju 32 boda dok Granada i Deportivo imaju dva boda više.

Što se tiče hrvatskih nogometaša, Pašalić je ušao u 88. minuti utakmice između Elchea i Athletica koju su Baski potpuno preokrenuli, Rakitić je igrao prvih 87 minuta za Barcelonu, a Mandžukić ušao u 72. za Atlético.

Primera, 37. kolo:

Atlético Madrid – Barcelona 0:1 (Messi 65')
Cordoba – Rayo Vallecano 1:2 (Luso 56'/Baena 21', Embarba 78')
Elche – Athletic 2:3 (Jonathas 32', 45'/Aketxe 80', San Jose 87', Williams 90')
Espanyol – Real Madrid 1:4 (Stuani 73'/Cristiano Ronaldo 59', 83', 90', Marcelo 79')
Getafe – Eibar 1:1 (Hinestroza 33'/Borja 36')
Deportivo – Levante 2:0 (Lopo 22', Juanfran 80')
Real Sociedad – Granada 0:3 (El Arabi 74', Ibanez 79', Rochina 88')
Sevilla – Almeria 2:1 (Iborra 65', 71'/Bifouma 30')
Valencia – Celta 1:1 (Otamendu 71'/Hernandez 8')
Villareal – Malaga 2:1 (Moreno 82', 88'/Darder 90')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Lionel MessiCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti