undefined
undefined

VIDEO Atletico Madrid s tri 'preslikana' gola slomio gradske rivale, Modrić igrao prvo poluvrijeme.

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 22:53

Pobjedom u Madridskom derbiju Atletico je skočio na peto mjesto, a Real upisao prvi prvenstveni poraz.

Atletico Madrid slavio je protiv najvećeg rivala na Metropolitanu s 3-1. Real Madrid je sva tri pogotka primio na identičan način. Domaćini su im probili lijevu stranu, centrirali, a napadač je ostao zaboravljen pred nemoćnim Kepom Arrizabalagom i glavom poentirao za pobjedu svoje momčadi.

Luka Modrić krenuo je kao kapetan i igrao je prvih 45. minuta utakmice nakon što ga je, pri rezultatu 2-1 za Atletico Madrid, zamijenio Joselu. Hrvatski kapetan pamti i bolje utakmice. Dodavao je s uspješnošću od 87 posto i imao jedan udarac na gol. Ivo Grbić cijelu utakmicu proveo je na klupi za pričuve.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oba trenera na teren su poslali jako defenzivne momčadi, s jednim klasičnim napadačem u kadru. Kod domaćina, centralnu špicu igrao je Alvaro Morata, a pomagao mu je Antoine Grizemann. Njih dvojica odigrali su odličnu utakmicu. Morata je zabio dva pogotka, a Griezmann jedan uz sudjelovanje kod svih golova. Carlo Ancelotti je na teren poslao momčad s čak pet klasnih veznjaka, Tonijem Kroosom, Edoardom Camavingom, Federicom Valverdeom i Lukom Modrićem. Ispred njih igrali su Jude Bellingham i Rodrygo, koji su se izmjenjivali u ulogama 'lažne devetke'.

Atletico Madrid poveo je već u četvrtoj minuti. Alvaro Morata sjajnom je reakcijom realizirao centaršut debitanta u Madridskim derbijima Samuel Lino i zabio jedan od najranijih pogodaka u istima. Odličnu igru na otvaranju utakmice Rojiblancosi potvrdili su i u 18. Domaćini su ponovno probili lijevu stranu, desnu u Realovoj obrani. Ovaj put ubacio je Saul Niguez, a usamljen na sedam metara ostao je Antoine Griezmann koji glavom pogađa za 2-0.

Ipak, Real Madrid se vratio u 35. minuti, kada je Toni Kroos jednom fantastičnom bombom s ruba kaznenog prostora matirao nemoćnog Jana Oblaka. Real Madrid je imao dosta više prilika u prvom dijelu i činilo se da će ubrzo izjednačiti. No, već u prvoj minuti nastavka, bivši centarfor Los Blancosa Morata pogađa za novo vodstvo Atletica od dva razlike. Lino koji je radio jako puno problema gostima u prvom dijelu pokrenuo je akciju, Griezmann je dodao do Nigueza koji ovaj put pronalazi (ponovno usamljenog) Moratu. Real Madrid je sva tri gola primio na isti način!

Oba trenera prije toga napravila su jednu zamjenu, Witsel je ušao umjesto Kokea, a Joselu umjesto našeg Luke Modrića. Nezadovoljan tijekom utakmice, Ancelotti je u 57. napravio još tri zamjene. Ušli su Nacho, Mendy i Tchouameni, a izašli Lucas, Garcia i Camavinga. Kasnije je još Diaz zamijeno Kroosa. Međuitm, Atletico Madrid odlično je kontrolirao tijek utakmice, čak je bio i bliži pogotku (u 67. je Hermoso pogodio okvir gola) i nije dozvolio gradskom rivalu da se vrati u utakmicu.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Ovim porazom Real Madrid je ostao na trećem mjestu, s bodom manje od lidera Barcelone, a Atletico skočio na peto s pet bodova, ali i utakmicom manje od gradskog rivala. U idućem kolu Real Madrid dočekuje Las Palmas, a Atletico gostuje kod Osasune. (nr)

U ranije odigrnom susretu Real Sociedad je pobijedio Getafe sa 4-3 ostvarivši drugu pobjedu sezone. Bio je to susret u kojem je domaćin poveo, Getafe je okrenuo rezultat do kraja poluvremena, no Real Sociedad se u nastavku izborio pobjedu. Kod domaćina golove su zabili Takefusa Kubo (2), Mikel Oyarzabal (61-11m, 88) i Brais Mendez (66), a za goste Carles Alena (39), Borja Mayoral (45+5-11m) i Juanmi Latasa (90+2).

Rayo Vallecano i Villarreal su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 15. minuti preko Alexandera Sorlotha, a izjednačio je Kike Perez minutu kasnije. Identičnim rezultatom je završio i susret između Real Betisa i Cadiza, dok je Las Palmas pobijedio Granadu sa 1-0 upisavši prvu pobjedu sezone.

Barcelona i Girona vode na ljestvici sa po 16 bodova, Real Madrid ima bod manje, dok je Athletic Bilbao četvrti sa 13 bodova. Atletico Madrid je sada peti sa 10 bodova, ali i susretom manje.



Tagovi

Real MadridAtletico Madrid

Ostale Vijesti