REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Agustin Marcarian

VIDEO Argentina upisala tek drugi poraz u četiri i pol godine, agonija Brazila ne nazire se kraju...

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 07:09

Dogodila su se sva 'šokantna' rezultata u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026.

Nakon što je Argentina senzacionalno izgubila od Saudijske Arabije u prvom kolu Svjetskog prvenstva 2022., Gaučosi su osvojili naslov prvaka i ukupno nanizali 14 pobjeda u nizu (dvije nakon raspucavanja jedanaesteraca). Sinoć je ta serija završila 0-2 porazom od Urugvaja u Buenos Airesu. Ovo je bio tek drugi poraz Argentine u posljednje četiri i pol godine, odnosno od poraza od Brazila u polufinalu Cope Libertadores početkom srpnja 2017. Urugvaj je pak upisao prvi trijumf nad Argentinom nakon listopada 2013., odnosno više od 10 godina, a podsjetimo, Urugvajci su prije mjesec dana s istovjetnih 2-0 svladali Brazil i prekinuli seriju bez pobjeda protiv Seleçaa dugu više od 22 godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Urugvaj se hrabro postavio protiv svjetskog prvaka i u prvom dijelu igrala se ravnopravna utakmica, ali s nešto izraženijim prilikama gostujuće reprezentacije. Dobra igra Urugvajcima se isplatila u 41. minuti, kada je Matias Vina oduzeo loptu na lijevoj strani, poslao oštru paralelu za Ronalda Arauja koji zakucava iza leđa Emiliana Martineza. Najopasniji Argentinac u prvom dijelu bio je Lionel Messi koji je iz slobodnog udaraca pogodio gredu.

Argentina je u nastavku utakmice imala jalovu inicijativu, ali bez konkretnih prigoda. Sve je bilo riješeno u 87. minuti. Nakon neuspješnog driblinga Messija, Darwin Nunez krenuo je u kontru, izbio sam na Martineza i hladnokrvno ga matirao za veliku pobjedu Urugvaja koji je s nova tri boda skočio na drugo mjesto kvalifikacijske ljestvice. Urugvajce očekuje domaći susret s Bolivijom, a Argentince gostujući derbi s Brazilom.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Neuspješnu večer imao je i Brazil koji je s 1-2 izgubio od Kolumbije u Barranquilli te pretrpio drugi uzastopni poraz, a u posljednja tri kola Seleçao ima samo jedan osvojeni bod. Utakmica za Brazil nije mogla početi bolje, u 4. minuti Gabriel Martineli zabio je nakon dodavanja Viniciusa Juniora. No, problemi za Seleçao krenuli su u 27. minuti kada je Vinicius zbog ozljede morao napustiti teren. Težina povrede madridskog superstara još nije poznata, a špekulira se da bi mogao propustiti ostatak utakmica u 2023. godini. U derbiju protiv Argentine 22. studenog ga ne bi trebalo biti. Kolumbija je bila bolja ostatak utakmice, a do preokreta je stigla u periodu od 75. do 79. minute kada je Luis Diaz zabio dva gotovo identična gola nakon udaraca s glavom, samo što mu je prvi put ubacio Cristian Broja s lijeve strane, a drugi put James Rodriguez s desne.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Čile i Paragvaj te Venezuela i Ekvador odigrali su utakmice bez golova, a Bolivija je s 2-0 nadigrala Peru, dvama pogocima Ramira Vace. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti