Screenshot
Screenshot

VIDEO 2016. dobio je nagradu Golden Boy, a sada ga Mourinho vadi nakon samo 19 minuta na terenu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 09:06

Stadion Renato Dall'Ara u Bologni svjedočio je jednoj vrlo čudnoj sceni...

Nikola Moro jučer je zabio svoj prvi ovosezonski pogodak u Serie A. Hrvatski reprezentativac u 37. minuti sjajno je ispratio kontru Bologne i topovskim udarcem u kut zabio za 1-0 vodstvo svoje momčadi protiv Rome. Bologna je udvostručila svoju prednost već početkom drugog dijela. Škot Lewis Ferguson ubacio je na peterac, a loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Rasmus Kristensen. Bologna je ovom pobjedom skočila na senzacionalno četvrto mjesto ljestvice, ono koje je propustila uhvatiti Roma koja je sedma s tri boda manje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, osim nove uvjerljive predstave Bologne, utakmicu je obilježila pomalo i nesvakidašnja situacija kada je Jose Mourinho iz igre izvadio Renata Sancheza nakon samo 19 minuta provedenih na terenu. Sanchez je u igru ušao početkom nastavka, Roma je odmah primila drugi pogodak, a Mourinho je 26-godišnjeg Portugalca iz igre izvadio u 64. minuti dvoboja. U spomenutih 19 minuta Sanchez je imao dva kriva dodavanja, u četiri navrata izgubio je loptu, a osvojio je jedan od četiri duela.

Da nije bila riječ o ozljedi, već je zamjena bila taktičke prirode potvrđuje izraz lica Portugalca koji je 2016. s 18 godina bio jedan od najboljih igrača Portugala na putu prema europskom naslovu, a iste godine osvojio je i nagradu Golden Boy za najboljeg mladog igrača svijeta. Sanchez je bio vidno šokiran tom izmjenom i nije mu bilo jasno zašto već nakon 18 minuta mora napustiti teren, što možete jasno vidjeti na priloženom videu OVDJE.

Pri izlasku s terena, sunarodnjak na klupi Vučice nije ga 'niti pogledao'.

Nakon što je prošao sve mlađe kategorije Benfice, Sancheza je još za vrijeme ranije spomenutog Eura u francuskoj kupio Bayern München za 35 milijuna eura. No, u Bavarskoj se nije nametnuo te je poslan na posudbu u Swansea. Lille ga je 2019. kupio za 20 milijuna eura, bio je jedan od ključnih kotačića u senzacionalnom pohodu Lavova na naslov, da bi ga Christope Galtier dolaskom u PSG doveo za 15 milijuna eura. U PSG-u je upisao 27 nastupa, zabio dva pogotka, a ovog ljeta stigao je na posudbu u Romu. Imao je velikih problema s ozljedama, na terenima ga nije bilo praktički do početka studenog, kada je u četiri navrata ulazio s klupe za pričuve, a jedini start imao je u 3-0 pobjedi nad Šerifom u Europskoj ligi.

Sada je dobio 18 minuta protiv Bologne, a onda ga je Mourinho izvadio na iznenađenje svih, pa tako i još uvijek mladog Sacnheza koji nije niti približno ostvario potencijal zbog kojeg je 2016. bio senzacija Eura... (G)



Tagovi

Renato SanchesRomaSerie A

Ostale Vijesti