REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Vida stiže u Serie A kao zamjena za stopera od 100 milijuna eura?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 12:57

Hrvatski reprezentativac definitivno napušta Bešiktaš.

Domagoj Vida napušta Bešiktaš nakon četiri godine provedene u klubu. Još svega 20-ak dana vodi se kao igrač turskog velikana prije nego li postane slobodan igrač, a tad će se njegovo ime početi povezivati s brojim klubovima diljem europskog kontinenta. Nedavno se pojavila priča da bi Vidu rado u voljeli vidjeti i na Poljudu i u Gradskom vrtu, ali sve to zasad nema nikakve temelje. Doduše, nije nemoguće da se vrati u HNL, ipak je nedavno proslavio 33. rođendan, ali najnovije informacije talijanskih medija govore kako u Napulju intenzivno razmišljaju o angažmanu hrvatskog braniča.

Napoli uskoro napušta kapetan Insigne koji će 1. srpnja i službeno postati novi igrač Toronta, a iz kluba su potvrdili kako novi ugovori neće biti ponuđeni lijevim bekovima Malcuitu i Ghoulamu. Isto tako, sve se više spominje o mogućem transferu Driesa Mertensa u Napolu, Fabiana Ruiza u Manchester United te Kalidoua Koulibalya u Chelsea i Barcelonu. Potonji je nedavno izjavio kako ni sam ne zna što mu budućnost nosi te da je samo i isključivo fokusiran na Senegal, a svojedobno je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis istaknuo kako Senegalac može napustiti klub tek onda kad netko donese 100 milijuna eura.

Budući da će Koulibaly uskoro ući u posljednji godinu ugovora te da ima 30 godina, ta cifra ostat će nedosanjani san 73-godišnjeg filmskog producenta koji je često 'u svojem filmu', a to mu se u konačnici obije o glavu. Koulibaly je navodno predsjedniku rekao kako želi ići, a u slučaju da nakon osam godina stasiti stoper ode iz kluba, kao potencijalna zamjena navodi se Domagoj Vida.

Vida je igrao za Osijek, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, Dinamo Kijev i Bešiktaš, a u slučaju da ga Napoli kontaktira, teško je očekivati da se na taj poziv neće javiti. Kad bi do potpisa došlo, Vida bi postao sedmi Hrvat koji je nosio dres Napolija (Asanović, M.Cvitanović, Radošević, Strinić, Rog, Milić).

Isto tako, Vidu navodno prati nekolicina turskih klubova, ali on je trenutno fokusiran samo na hrvatsku reprezentaciju. Ljeto je dugo, sigurno će si hrvatski branič uzeti 'sedam dana viška' godišnjeg prije nego li donese konačnu odluku, a izgleda kako mu ponuda neće nedostajati. Sad, hoće li na kraju završiti u Napoliju, Osijeku, Hajduku, Bašakšehiru ili nekom drugom klubu, vrijeme će pokazati...


Tagovi

Domagoj VidaNapoliGermanijak transferinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti