Vida: Ako sutra ne pobijedimo, džaba nam dobra predstava

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.09.19. | 20:26

Hrvatski reprezentativac brzo je prebacio fokus na susret s Azerbajdžanom.

Nema odmora kod Vatrenih.

Izabranici Zlatka Dalića u ponedjeljak (9. rujna) s početkom od 18 sati igraju novu kvalifikacijsku utakmicu. Nakon razmontiranja Slovačke sa uvjerljivih 4-0, na red dolazi Azerbajdžan. Sjajnu predstavu u petak u Trnavi i najavu utakmice u Bakuu s izbornikom je odradio Domagoj Vida.

ODIGRAJ Azerbajdžan - Hrvatska

„Bila je to jedna od najboljih utakmica otkako sam ja u reprezentaciji. No sutra je nova utakmica, novo dokazivanje. Ako sutra ne pobijedimo, džaba nam takva predstava i ta pobjeda. Nismo imali previše vremena za pripremu. Danas smo pogledali i napravili videoanalizu Azerbajdžana. Danas imamo jedini pravi trening“, rekao je stoper Bešiktaša.

„Ipak smo mi druga reprezentacija svijeta. Imamo najbolje igrače u najboljim klubovima. Maksimalno respektiramo Azerbajdžan, ali mi smo ovdje došli po pobjedu. Ne živimo na staroj slavi, svaki se dan moramo dokazivati i ovdje smo si došli olakšati put prema Euru“, dodao je srebrni stoper sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Dodajmo da su prije četiri godine reprezentacije Hrvatske i Azerbajdžna remizirale u Bakuu, također u rujnu, a tada je u kadru bio i Vida.

„Bio sam tada ovdje. I u Zagrebu su nas namučili. Maksimalno ih respektiramo i maksimalno se pripremamo za sutrašnju utakmicu. Trenutno stanje na tablici ne otkriva pravu kvalitetu azerbajdžanske momčadi. Uvjeren sam, ako ćemo imati pristup kao u utakmicama protiv Walesa i Slovačke, da ćemo slaviti“, završio je 30-godišnji nogometaš.

Što se sastava tiče, Dalić je rekao da nema potrebe za promjenama.

„Nemam potrebu puno toga mijenjati. Vidjet ćemo na treningu, da se slučajno netko ne ozlijedi“, rekao je izbornik, a predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, otkrio je da će Ivan Rakitić nastaviti normalno nastupati za reprezentaciju: „Najvažnije je da će Rakitić sigurno i dalje igrati u reprezentaciji, da će još zabijati puno golova i donijeti puno radosti“.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Domagoj VidaZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaIvan Rakitićazerbajdžanska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti