Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Vicko Ševelj: Želim u Sarajevu pokazati da su u Hajduku pogriješili

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.06.21. | 08:23

Donedavni kapetani B momčadi Hajduka, nakon što mu nije ponuđen novi ugovor, karijeru nastavlja u FK Sarajevo

Nakon što je Goran Sablić preuzeo momčad Sarajeva, put Koševa otišao je i Vicko Ševelj. Ovaj 20-godišnji Dubrovčanin, inače kapetan u mlađim uzrastima Hajduka nije previše dvojio kada mu je agent stavio ponudu Sarajeva.

“Ma odluka je bila lagana. Agent je donio ponudu Sarajeva, imali smo opciju dva prvoligaša u Hrvatskoj i onu iz švicarskog Lugana. Presudila je činjenica da me u Sarajevu čeka trener koji me trenirao u B momčadi Hajduka i njegov stručni stožer. Financije su mi tu bile sasvim nebitne već sam gledao samo sportski aspekt priče” - priča Vicko Ševelj nakon uvodnih nekoliko dana boravka u prvoligašu s Koševa. Iako se očekivalo da će Ševelj “drvljem i kamenjem” na Hajduk, odluku da mu se ne ponudi ugovor primio je sasvim normalno.

“Što se tiče Hajduka, to je za mene završena priča. Nema nikakve ljutnje jer to je moj klub u kojem mi je bila čast provoditi svaki dan u ovih pet godina otkako sam došao iz rodnog Dubrovnika. Dobio sam kapetansku traku i dokazao svoju odanost ponašanjem na travnjaku i van njega te svojim radom. Odluku sportskog sektora sam prihvatio jer su oni to odlučili i to je njihova stvar. Ja se nadam da ću im dokazati da su pogriješili u drugoj sredini”, ističe ovaj branič kojem je primarna pozicija stopera, ali isto tako može pokriti onu na desnom beku te mjesto zadnjeg veznog.

Iako je bilo nekih načelnih razgovora s Hajdukom oko nastavka suradnje, na kraju nikada nije dobio službenu ponudu za nastavak suradnje.

“Rekao mi je agent da je bio na nekoliko neformalnih razgovora s predsjednikom kluba, no nikada službeno nisu rekli gdje me vide u momčad i žele li me uopće”.

Ševelj je nogometno prohodao u GOŠK-u da bi se sa 16 godina preselio na Poljud. Bio je kapetan u svim uzrastima, participirao je u U-20 reprezentaciji kod izbornika Ognjena Vukojevića, a dolazi iz sportske obitelji iz Mokošice pored Dubrovnika.

“Sve u svemu, drago mi je što sam debitirao za Hajduk jer mi je to bila velika želja. No, sada su preda mnom novi izazovi i nova prilika za dokazivanjem. Očekujem da se što prije nametnem treneru, ustabilim u momčadi i krenem jako od početka. Imamo vrlo brzo Europu, potom počinje prvenstvo. Znam sve o tradiciji Sarajeva koji je velik klub i očekuje se da napadnemo dva trofeja”, poruka je Ševelja koji cijeni konkurenciju u Sarajevu ali jasno daje do znanja da je ovdje da se što prije nametne.

“Razgovarao sam s trenerom Sablićem koji mi je otkrio svoje taktičke zamisli i poziciju na kojoj me vidi. To će biti svojevrsno iznenađenje jer sam to igrao nešto manje u Hajduku, ali nemam problema da se podredim zahtjevima trenera. Idemo žestoko raditi pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Samo da je zdravlja, sve ostalo je u mojim rukama”, poručio je Ševelj za kraj.


Tagovi

Vicko ŠeveljHajdukFK Sarajevo

Ostale Vijesti