Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Veza Bjelica – Prosinečki: Dva otpisana igrača Osijeka na pragu Ljubljane

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 08:26

Bijelo-plavi neće dobiti odštetu, ali hoće postotak od sljedeće prodaje.

Nogometaši Osijeka nalaze se u Svetom Martinu na Muri gdje se pripremaju za nadolazeće europske i prvenstvene utakmice. A one nisu tako daleko kao što bi se na prvi mah pomislilo…

Uoči odlaska u Međimurje Bjelica se unaprijed zahvalio nekim igračima te oni nisu morali na pripreme s Osijekom već su slobodnih ruku mogli tražiti novi klub, a dvojica od navedenih su Marveil Ndockyt i Brazilac Talys.

I 23-godišnje kongoansko krilo i 23-godišnji brazilski bek imaju važeće ugovore, ali Osijek za njih ne zahtjeva nikakvu odštetu. Ndockyt je lani bio u klubu, ali se nikako nije uspio nametnuti te je u cijeloj sezoni skupio svega 10 nastupa. Talys je pak odavno prekrižen u glavi Nenada Bjelice. Iako je u nekim utakmicama pokazao kako nije 'bezvezan' igrač, za Osijek više zaigrati neće. Lani je bio u Pafosu, tamo se nije nametnuo, a Osijek ga je sad, zajedno s vršnjakom iz Konga, odlučio pustiti besplatno, ali uz određeni postotak od sljedeće prodaj (između 10 i 20 posto).

Ndockyt i Talys bi uskoro trebali postati novi igrači ljubljanske Olimpije. Prosinečki tako dovodi treće ovoljetno pojačanje iz Hrvatske budući da je prethodno dogovorio dolazak Matea Karamatića iz Osijeka II.

Zanimljivo, Ndockyt, koji je čisti krilni napadač te se teško može koristiti na nekoj drugoj poziciji, u 52 nastupa za Osijek nije postigao nijedan pogodak, dok je Talys za Bijelo-plave ukupno skupio 56 nastupa, jedan pogodak i šest asistencija.

Važno je istaknuti kako transferi još uvijek nisu zgotovljeni, ali se intenzivno radi na tome da se dobiju neki konkretni odgovori u narednih nekoliko dana. Na zadovoljstvo svih uključenih u ovaj posao…


Tagovi

Nenad BjelicaRobert ProsinečkiOlimpijaOlimpija LjubljanaTalysMerveil Ndockytkošarkaški transferinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti