Luca Rossini / ipa-agency.net/IPA
Luca Rossini / ipa-agency.net/IPA

Verona si malo pomogla u borbi za ostanak, s minimalnim rezultatom srušila Bradarićevu Salernitanu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 20:28

Trud gostiju nije se isplatio

Verona je slavila protiv Salernitane 1:0. Bio je ovo susret u kojemu su domaćini imali dvije trećine posjeda lopte, ali nisu znali što bi s njom. Verona je bila puno agresivnija momčad koja je na kraju susreta stvorila čak 14 šansi, a za razliku od gostujućih, jedna njihova koja je ušla u gol je na kraju ostavila puni plijen kod kuće.

Vidjeli smo više golova, ali jedini koji je bio regularan na ovome susretu je onaj Cyrila Ngongea iz 31. minute, koji je prihvatio loptu Darka Lazovića i zakucao ju u mrežu za 1:0, koliko je i ostalo do kraja.

Ranije je, već u 23. minuti Ondrej Duda sjajnom solo akcijom zatresao mrežu, ali je sudac poništio gol zbog zaleđa. Krajem prvog dijela imao je i Salernitanin Boulaye Dia odličnu priliku, ali mu je šut otišao preko gola.

I u nastavku je duo Lazović - Ngonge bio aktivn i stvarao prilike, ali neprecizne. U 67. minuti su skoro dobili i penal, no i to je poništio VAR, koji je bio vrlo aktivan u ovome susretu. U samom finišu utakmice su gosti imali dvije odlične prilike. Prvoje Junior Sambia pucao pod prečku iz slobodnjaka, ali mu je golman domaćih obranio pokušaj, potom je isto učinio i s Piatekovim pokušajem, a na kraju je Dia sam promašio vrata u 92. minuti i tako dozvolio da sva tri boda ipak ostanu na domaćem terenu.

Domagoj Bradarić odigrao je cijeli susret za gostujući sastav.

Salernitana je trenutno 16. s 21 bodom, dok je Verona na 18. mjestu, u zoni ispadanja, sa 17 bodova. Ispred njih, na mjestu koje još uvijek ostavlja momčad u Serie A je Spezija sa samo dva boda više. Večeras još igraju Sampdorija i Inter. (eg)



Tagovi

Hellas VeronaVeronaSerie ASalernitana

Ostale Vijesti