Veliki šok u Lisabonu, Lyon izbacio favoriozirani City uz dva gola zaboravljenog Dembéléa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.08.20. | 23:10

Je li ovo kraj za Josepa Guardiolu u Cityju?

Lyon je u polufinalnu Lige prvaka. Pomalo to nestvarno zvuči, ali momčad koja je bila u velikim problemima ove sezone, koja je završila kao sedmoplasirana u skraćenom francuskom prvenstvu, slavila je s 3:1 protiv velikog favorita Manchester Cityja i osigurala polufinale protiv Bayerna.

U početnim minutama je vladala terenska ravnoteža, čak je i Lyon bio nešto poduzetniji. No prvi šok dolazi u 24. minuti. Duga lopta poslana je za Ekambija u prazan prostor, Garcia je uspio uklizati  izbiti loptu, no ravno na nogu Maxwella Corneta koji ljevicom odbijanac zakucava u nebranjeni dio Edersonove mreže. Bombastičan he ovo bio početak Francuza.

Sudac Makkelie provjeravao je putem VAR tehnologije je li slučajno inicijalno Ekambi bio u zaleđu, no utvrđeno je kako nije.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/qVR30" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Do kraja poluvremena je City bio taj koji je zagospodario terenom. U 43. minuti su Englezi složili opasnu akciju. Sterling je na desnoj strani napravio dar-mar, nakon lažnjaka dao povratnu u srce kaznenog prostora za Rodrija, no Španjolac pristigao iz Atletica puca ravno u Lopesa, iako je imao situaciju za bolji šut.

U prvoj minuti sudačke nadoknade stopostotna prilika za Sterlinga. Fantastična, ingeniozna lopta Kevina de Bruynea izbacila je engleskog reprezentativca u stopostotnu priliku iz blizine s desne strane peterca, no Lopes je ušao u taj udarac, skratio kut i spasio svoju momčad u ovoj situaciji.

Drugo poluvrijeme je poput prvog počelo uspavano, no ono sve bitno dogodilo se u zadnjoj trećini utakmice.

U 69. minuti vidjeli smo izjednačenje preko Kevina de Bruynea koje je City toliko lovio. Sterling je dobio na lijevoj strani kaznenog prostora loptu u prostor, ponovno katakterističnim lažnjakom izbacio čuvara, dao povratnu koja se ispostavila idealnom za Belgijanca, a on rutinski plasira loptu u dalji kut mreže Lopesa.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/214d6" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

I tu se mislilo da će utakmica prevagnuti na stranu engleskih viceprvaka. No taj dojam je obilato prevario. Naime, u 75. minuti je ušao Moussa Dembélé, možda najbolji igrač Lyona, koji je pomalo načet ozljedom, ali koji je bio izostavljen i protiv Juventusa, kad je također bio ljut, a sad je tu svoju ljutnju kanalizirao na najbolji mogući način.

79. ja minuta i brzi Francuz izbjegava ofsajd zamku na dodavanje Aouara, stiže iz drugog plana, izbija sam pred Edersona te uz male poteškoće ga uspjeva matirati. VAR je ponovno pregledavao gol, a on je ponovno potvrđen.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/6Bzea" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

86. minuta donosi nevjerojatnu situaciju. Gabriel Jesus je proigrao paralelu pred gol, Sterling se našao u situaciji u kojoj iz blizine mora samo plasirati loptu u prazan gol, no on zapucava preko gola. U pitanju je bila situacija koju bi svaki prosječan rekreativni igrač pretvorio u gol, no događa se i igračima najviše svjetske klase poput Raheema Sterlinga.

A kazna je stigla odmah u sljedećem napadu. Polukontru su složili Francuzi, Aouar je pucao, Ederson je loše odbio relativno ukrotiv udarac, a Dembélé iz blizine trpa odbijanac lagano u mrežu. Ovo je bio konačan udarac za englesku momčad.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/ak20q" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Pomalo nevjerojatan je ovo ishod, no bilo je za očekivati da će ovakav turnir, u ovakvoj sportskoj i nogometnoj godini, iznjedriti neka velika iznenađenja. Stoga ćemo gledati dvostruki njemačko-francuski dvoboj u polufinalima. U utorak između Paris Saint-Germaina i RB Leipziga te u srijedu između Bayerna iz Münchena i Lyona.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="fr" dir="ltr">ON VA EN DEMI-FINALE DE LA <a href="https://twitter.com/ChampionsLeague?ref_src=twsrc%5Etfw">@ChampionsLeague</a> !!!<br><br>LET&#39;S GOOOOOOOOOOOOOOO ! <a href="https://twitter.com/hashtag/ManCityOL?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ManCityOL</a> <br><br>Rendez-vous mercredi à 21h face au <a href="https://twitter.com/FCBayern?ref_src=twsrc%5Etfw">@FCBayern</a> !  <a href="https://t.co/Arlhsr2Bxx">pic.twitter.com/Arlhsr2Bxx</a></p>&mdash; Olympique Lyonnais (@OL) <a href="https://twitter.com/OL/status/1294740880788684801?ref_src=twsrc%5Etfw">August 15, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: POOL/Reuters)


Tagovi

Manchester CityLyonLiga prvaka

Ostale Vijesti