Veliki Messi ponovno ušao u povijest: Ovo je lijep rekord

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 26.11.14. | 11:30

Zvijezda Barcelone Lionel Messi sinoć je hat-trickom protiv APOEL-a i službeno postala najbolji strijelac Lige prvaka.

Legendarni Argentinac je uoči dvoboja na Cipru bio izjednačen s Raulom na brojci 71, a nakon što je mrežu domaćina svojim prvim golom za Barcelonu načeo Luis Suarez u 27. minuti, uslijedila je Messijeva rapsodija. Prvi gol pao je u 38. minuti, drugi 20 minuta kasnije, a treći u 87. minuti.


„Sretan sam što sam ostvario tako lijep rekord u tako važnom natjecanju ali ono što je najvažnije je da smo uzeli tri boda. Barcelona je odigrala sjajnu utakmicu“, rekao je nakon dvoboja 27-godišnjak.

Ovo je Messiju bio drugi veliki rekord u razmaku od samo četiri dana, nakon što se upisao u povijest kao najbolji strijelac Primere, zahvaljujući hat-tricku protiv Seville u subotu.

Njegovi impresivni posljednji nastupi zadivili su i stratega katalonskog kluba, Luisa Enriquea.

„U ovoj utakmici je bio bolji nego ikad“, rekao je Enrique.

Bio je to Messijev ukupno 28. hat-trick u Barceloni i njegov četvrti u Ligi prvaka. Argentinski reprezentativac sada je na brojci 74 po golovima u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, a dosad je nastupio u 91 utakmici. Raulov 71 gol došao je iz 142 nastupa. Ronaldo je na brojci 70 i već večeras na gostovanju kod Basela može krenuti u lov na Messija.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Lionel MessiBarcelonaLiga prvakaAPOEL

Ostale Vijesti