Velikan s istoka došao s četiri milijuna eura po Mirka Marića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 08:36

Zbog ove ponude, drugi europski uglednik bi mogao izgubiti utrku za jednog od najboljih napadača Prve HNL.

Napadač Osijeka, Mirko Marić, na kraju ove sezone ostao je praznih ruku na više frontova. S Osijekom je izgubio utakmicu posljednjeg kola od Lokomotive (2:1) čime im je pobjeglo drugo mjesto i pozicija u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Spomenuti poraz digao je dosta prašine zbog kontroverznih odluka suca Duje Strukana, ponajprije zbog prekršaja na Marinu Pilju u 60. minuti pri rezultatu 1:1, ali s obzirom na sveukupnu sezonu teško se oteti dojmu kako su 'lokosi' zasluženo uzeli drugo mjesto.

Osim propuštenog drugog mjesta, sam Marić je sezonu završio s 20 golova na svom kontu – jednako koliko imaju i Antonio-Mirko Čolak te Mijo Caktaš – ali zbog najmanje odigranih minuta, golgeter Rijeke je uzeo titulu najboljeg strijelca ispred 25-godišnjeg Mostarca i Hajdukovog ofenzivca.

Ipak, ne može se reći da Osijekova udarna igla u napadu nije imala dobru sezonu, štoviše. Njegove odlične nastupe za klub s Drave primijetili su i drugi europski „uglednici“, a već smo ranije pisali o interesu Fenerbahcea za njegove usluge.

Kako stvari stoje, instabulski gigant bi mogao ispustiti Marića iz ruku jer se u priču uključio kijevski Dynamo. Kako prenose ukrajinski i turski mediji, Kijevljani su spremni platiti četiri milijuna eura Osijeku za njihovu glavnu napadačku zvijezdu.

Čini se da će ovo biti fotofiniš u utrci Dynama i Fenera, a praktički je sigurno kako Marić neće zaigrati na novom stadionu na Pampasu, ali će Osječani inkasirati odličnu sumu. Ukoliko Marić ode začetiri milijuna eura, to će biti najveći izlazni transfer Osijeka nakon lanjske prodaje Boška Šutala u Atalantu za milijun eura više.

(Foto: Davor Javorović/Pixsell)


Tagovi

Dinamo Kijev

Ostale Vijesti