Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Varaždin trijumfalno kroz Opus Arenu, Zekić mijenjao nakon pola sata!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 18:53

Poraz Osijeka gledao je i Jamie Freeman koji je u petak predstavljen kao asistent Jose Bota, zadužen za skautsku službu

Nastavlja se Osijekov hod po mukama. Varaždin je trijumfalno prošao Opus Arenom pobijedivši domaćine 1-0. Jedini pogodak postigao je Belcar u dvoboju u kojem je Zoran Zekić morao mijenjati već nakon pola sata igre, a on i njegovi igrači ispraćeni su salvama zvižduka te povicima: "Uprava odlazi"! Očito su navijači izgubli strpljenje nakon pete utakmice Osijeka bez pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zoran Zekić nije ništa promijenio u odnosu na utakmicu s Rijekom u kojoj je Osijek “popio” tri komada, osim one logične izmjene u kojoj se Mierez vratio u napada, dok je Matković otišao na klupu. Kao da ništa nisu naučili iz tog poraza u Osijeku koji je imao donekle obećavajući ulazak u utakmicu, ali koji nije urodio plodom.

Igrala se 12. minuta kada je jedan ubačaj s lijeve strane Antonija Boršića pronašao Belcara koji rutinski šalje loptu u mrežu. Iako je pomoćni sudac podigao zastavicu i iako su trojica igrača Varaždina bila u zaleđu - strijelac Belcar nije!


Tek dvije minute kasnije Karlo Lusavec nije dobro prihvatio loptu a bio je u šah-mat poziciji ispred Malenice. Tu su krenuli i prvi zvižduci s Opus Arene… Bio je to znak Zoranu Zekiću da pošalje kompletnu klupu na zagrijavanje, a već nakon pola sata ceh slabom ulasku platili su Cokaj i Jugović umjesto kojih su ušli Prekodravac i Matković. Belcar je još probao iz daljine, Malenica je bio siguran. S druge strane je to isto učinio Pušić, ali Zelenika je to lako riješio. I to je bilo sve u prvom poluvremenu dvoboja u Osijeku.

Stisnuo je Osijek gas u nastavku. Preselili su igru pred gol Varaždina, dominirali ali bez konkretnog učinka. Posljednjih pola sata Zekić je izvukao Bralića i u igru ubacio Almasija. To je značilo da će Nejašmić na mjesto stopera. S druge strane, Šafarić je odgovorio izvlačenjem Mitrevskog umjesto kojeg je ušao Nekić. Najbolja prilika na utakmici za domaćine stigla je u 67. minuti kada je Pušić ubacio u peterac a Almasi pogodio vratnicu.

Inače, utakmicu svog novog kluba s tribina gledao je Jamie Freeman koji je predstavljen kao asistent Jose Bota, zadužen za skautsku službu. Freeman ima 24 godine a dolazi s trogodišnjim iskustvom iz Watforda gdje je, između ostalog, surađivao i sa Slavenom Bilićem.

Osijek - Varaždin 0:1

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac). Pomoćnici: Hrvoje Radiće (Split) i Željko Bučar (Duga Resa). Četvrti sudac: Jakov Titlić (Potravlje). VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Bojan Zobenica (V. Gorica).

Strijelac: 0-1 Belcar (14. as. Boršić)

Žuti kartoni: Matković, Pušić, Bukvić (Osijek); Jelenić, Drožđek(Varaždin)

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Duarte, Bralić (od 60. Almasi), Jurišić - Cokaj (od 33. Prekodravac), Nejašmić - Bukvić (od 84. Živković), Pušić, Jugović (od 33. Matković) - Mierez.

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Vukčević (od 86. Škaričić), Jelenić, Ba, Boršić - Belcar, Postonjski, Lusavec (od 75. Marina) - Mitrovski (od 64. Nekić), Dabro (od 75. Domjanić), Šego (od 86. Drožđek)



Tagovi

NK OsijekNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti