Van Persie kao šlag na tortu - Fenerbahče složio dream team (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.07.15. | 15:27

Fenerbahče završava posao s dovođenjem Robina van Persieja i tako nastavlja s ludim prijelaznom rokom.

Turski viceprvak za sada se može nazvati jednim od pobjednika prijelaznog roka u cijeloj Europi. Doveli su mnoštvo sjajnih napadača, a šlag na tortu će im biti dovođenje nizozemskog napadača koji je očito bio višak u Van Gaalovom Manchester Unitedu.

Već se danima špekulira kako je Fenerbahče najuporniji u dovođenju Robina van Persieja u svoje redove, a dobro obaviješteni talijanski novinar Gianluca Di Marzio je objavio kako Nizozemac obavlja liječničke preglede u Londonu te da bi nakon toga trebao uslijediti potpis ugovora s turskim klubom. Nakon toga bi se Van Persie trebao uputiti u Istanbul gdje će ga sigurno dočekati ludnica i horde navijača Fenera koji se s razlogom imaju čemu veseliti u narednoj sezoni.

Prije Van Persieja na Şükrü Saracoğlu stadion je došao još jedan igrač Manchester Uniteda, Nani, a i prije toga je Fenerbahče doveo nekoliko sjajnih igrača. Iz Lillea je došao danski reprezentativac Simon Kjaer, a 8 milijuna eura je plaćen povremeni brazilski reprezentativac Souza. Brazilske redove je pojačao i Fernandão, najbolji strijelac turskog prvenstva prošle godine. On je lani igrao u Bursasporu kao posuđen igrač, a Fenerbahče ga je sada kupio od Atlética Paranaensea.

No, ni tu nije bio kraj. Iz Bursaspora je doveden Sener Özbayrakli, desni bočni koji je nedavno debitirao za reprezentaciju Turske, a Porto im je ustupio dva odlična igrača na posudbu – brazilskog golmana Fabiana i senegalskog stopera Abdoulayea Ba.

S druge strane, iz kluba su otišli Dirk Kuyt, koji se vratio u Nizozemsku te će igrati za Feyenoord, dok je Emre Belözoglu preselio u Basaksehir.

Uz sve to treba očekivati kako bi Fenerbahče mogao posegnuti za još ponekim pojačanjem, prije svega na poziciji desnog krila gdje im nasušno treba barem jedan igrač. Osim te pozicije, odlično su pokriveni na svima, a ponegdje će se voditi i strašna bitka za pozicije.

Fabiano je sigurno došao kako bi branio, ali konkurenciju ima u Volkanu Demirelu, 33-godišnjem veteranu s 62 nastupa za reprezentaciju. Na desnom bočnom imaju dva reprezentativca – uz Özbayraklija, tu je i Gökhan Gönul koji bi, barem dok ne dođe novo pojačanje, mogao pokriti i poziciju desnog veznog/krilnog, iako je puno skloniji defenzivnim zadacima. S lijeve strane će ordinirati Caner Erkin i Hasan Ali Kaldirim, a obojica su turski reprezentativci.

Gužva je na stoperskim pozicijama. Kjaer je prilično siguran, a tu je i novo pojačanje Ba te Bruno Alves i Michal Kadlec. Trener Vitor Pereira će u svakom trenutku moći složiti dobru kombinaciju od ova četiri internacionalca.

U središnjem dijelu veznog reda za pozicije će se boriti kapetan Mehmet Topal, Brazilac Souza, Raul Meireles te Diego, a tu je i Apler Potuk, još jedan reprezentativac Turske, te mlada nada Recep Niyaz. Lijevo je neprikosnoven Nani, a tu poziciju može pokriti i napadač Moussa Sow koji je lani zabio 14 golova. Pomalo kritično desno krilo, uz Gönula, mogu pokriti Mehmet Topuz, a tu je i Miloš Krasić, koji ipak nije zadovoljio u Turskoj pa su ga lani posudili u Bastiu. U napadu će biti velika borba. Van Persie sigurno nije doveden da bi sjedao na klupi, a slično misle i Fernandão te Sow.

Navijači Fenerbahčea se u svakom slučaju mogu veseliti novoj sezoni. Žele vratiti naslov kojeg je lani uzeo Galatasaray, a svoje adute imaju. Doduše, očekujemo da i prvaci odgovore s nekim pojačanjem...

(Foto: Action Images/FootyFormation)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Robin van PersieDiegoNani

Ostale Vijesti