Van Gaal neočekivani poraz od Danaca pripisao lošoj sreći i poziva se na Murphyjev zakon!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.02.16. | 09:58

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal je 2:1 poraz od Midtjyllanda pripisao Murphyjevom zakonu.

'Crveni vragovi' su sinoć u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige neočekivano izgubili u Danskoj na gostovanju kod Midtjyllanda s 2:1. Memphis Depay je doveo Manchester United u vodstvo u 37. minuti, ali domaćini su samo sedm minuta kasnije uspjeli izjednačiti kada je strijelac bio Sisto. Najveću pobjedu u povijesti kluba domaćinima je osigurao Onuachu u 77. minuti.

VIDEO: Midtjyyland bolji od Man Uniteda, Borussia sigurna protiv Porta

Van Gaalova momčad je na zagrijavanju ostala bez prvog vratara Davida de Gee, koji se ozlijedio na treningu, ali njegova zamjena Sergio Romero je odradila vrlo dobar posao i čak i spriječila da poraz bude uvjerljiviji. A razlog? Van Gaal je imao zanimljivo objašnjenje...

Mislim da je to Murphyjev zakon. Mnogo se toga događa u glavama igrača, pa u prvih 10 ili 15 minuta nismo bili tako dobri“, rekao je nizozemski stručnjak nakon utakmice.

Njegova je momčad izgubila posljednje dvije utakmice. Protiv Sunderlanda u Premiershipu i sinoć u Europskoj ligi od Midtjyllanda. Dodatni peh, s obzirom da mu je već ukupno 13 igrača ozlijeđeno i izvan pogona je ozljeda De Gee na zagrijavanju, pa se zbog toga Van Gaal i poslužio Murphyjevim zakonom i poslovicom da će sve što može po zlu, na kraju i poći po zlu i krivo.

Smatra kako je njegova momčad igrala puno bolje prvo poluvrijeme te kako je trebala zabiti više pogodaka.

U drugom poluvremenu nismo bili bolji niti u jednom duelu. Time ne možemo doći do drugog pogotka, ali također smo mogli zabiti. Jesse Lingard je imao dvije sjajne prilike“.

Na kraju utakmice navijači Uniteda su jasno dali do znanja kako nisu zadovoljni s predstavom igrača.

Navijači nas mogu kritizirati. To mogu jer kada pogledate drugo poluvrijeme, možda su u pravo. Moramo se poboljšati i onda će nam navijači ponovno dati podršku“.

A tko zna, možda niti neće imati priliku za popravljanje dojma jer je sve izvjesnije da su mu dani na Old Traffordu odbrojani.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Manchester UnitedLouis van GaalMidtjyllandEuropska liga

Ostale Vijesti