Reuters
Reuters

Valencia dovela slavno napadačko ime, a onda izgubila u derbiju kola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 08:05

Šišmiši ostvarili drugi prvenstveni poraz.

Jučer navečer Valencia je objavila dolazak slavnog urugvajskog napadača Edinsona Cavanija (35) koji je u karijeri branio boje Danubia, Palerma, Napolija, PSG-a i Manchester Uniteda, jedan je od najboljih i najtrofejnijih igrača Urugvaja, moćne nogometne nacije za koju je zabio 58 pogodaka u 133 utakmice.

Na krilima 'euforije' zbog dovođenja postarijeg, ali i dalje kvalitetnog 'El Matadora' u Valenciji su se nadali pobjedi na Atletico Madridom na domaćem terenu (Cavani dakako nije imao pravo nastupa). No, gosti su slavili s 1:0, a jedini pogodak na utakmici zabio je Antoine Griezmann u 66. minuti dvoboja. Thomas Lemar uzeo je loptu, dodao do klupskog i reprezentativnog kolege koji udarcem sa 16 metara vara Giorgija Mamaradashvilija i pogađa za jedini pogodak utakmici (VIDEO), barem onaj priznati budući da je VAR u 24. minuti poništio gol Valencijinog Musaha.

Atletico je tako drugim prvenstvenim trijumfom skočio na šesto mjesto ljestvice, a Valencija je ostala na tri boda osvojena u prvom kolu.

A jučer je odigrana još jedna utakmica, u kojoj je Athletic Bilbao s 4:0 razbio Cadiz na gostovanju. Gostujuća momčad je na odmor otišla s prednošću jednog gola kojeg je u 24. minuti susreta zabio Inaki Williams. Gorka Guruzeta podiže na 2-0 za Athletic u 56. minuti, a on je bio i strijelac četvrtog pogotka u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice. Pogodak za 3-0 zabio je u 78. minuti Alex Berenguer

Athletic se nakon tri kola nalazi na ljestvici napetom mjestu sa sedam bodova, dok je Cadiz zadnji bez boda. (nr)

La Liga, 3. kolo

Petak, 26. kolovoza

Girona – Celta Vigo 0:1

Betis – Osasuna 1:0

Subota, 27. kolovoza

Elche – Real Sociedad 0:1

Rayo Vallecano – Mallorca 0:2

Almeria – Sevilla 2:1

Nedjelja, 28. kolovoza

Getafe – Villarreal 0:0

Barcelona – Valladolid 4:0

Espanyol – Real Madrid 1:3

Ponedjeljak, 29. kolovoza

Cadiz - Atheltic Bilbao 0:4

Valencia - Atletico Madrid 0:1



Tagovi

ValenciaAtletico MadridEdinson CavaniLa LigaPrimeira

Ostale Vijesti