STOYAN NENOV/Action Images
STOYAN NENOV/Action Images

Valdas Dambrauskas raskinuo s Ludogoretsom, presudio mu je poraz od Crvene zvezde

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.10.21. | 11:59

Bivši trener Gorice je sad bez angažmana, a nameće se pitanje hoćemo li ga uskoro opet gledati na klupi nekog hrvatskog kluba?

Ono o čemu se već neko vrijeme pisalo, jučer je dobilo i svoju službenu potvrdu – Valdas Dambrauskas više nije trener bugarskog Ludogoretsa.

Bivši trener Gorice je poziv bugarskog velikana prihvatio u siječnju ove godine, a Ludogorets ostavlja na prvom mjestu bugarskog prvenstva s 21 osvojenim bodom u osam susreta. Isti broj bodova skupio je i drugoplasirani Botev, ali njima je za to trebalo dvije utakmice više.

Dambrauskas je na klupi Ludogoretsa ostvario jako dobre rezultate. Lani je osvojio prvenstvo i Bugarski kup, a pod njegovim vodstvom klub je zabilježio 25 pobjeda, pet remija i sedam poraza.

U grupnu fazu Europske lige kvalificirao se nakon poraza u doigravanju za Ligu prvaka kad je od bugarskog kluba bolji bio Malmo ukupnim rezultatom 3:2. Ludogorets je bio nadomak velikog preokreta u drugom ogledu igranom na Huvepharma Areni, ali na kraju se Tomassonova momčad uspjela obraniti pa su tako oni bili ti koji su se kvalificirali u grupnu fazu najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

U prvom kolu Europske lige Ludogorets je remizirao s danskim Midtjyllandom (1:1), dok su u drugoj utakmici na domaćem terenu poraženi od Crvene zvezde (Kanga 64'). Bila je to ujedno i posljednja utakmica Dambrauskasa na klupi Ludogoretsa, a iz kluba su javili kako će do pronalaska novog trajnog rješenja na klupi momčad voditi Stanislav Genchev, nekadašnji bugarski reprezentativac koji je prije Dambrauskasa radio kao asistent Pavela Vrbe.

Od bivših HNL-ovaca, za Ludogores igraju Kristijan Kahlina (Gorica) i Geogri Terzijev (Hajduk).



Tagovi

Valdas DambrauskasLudogorec

Ostale Vijesti