ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Utakmica u Londonu zapravo je uigravanje za ono važnije; Belupo u Maksimiru! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.12.21. | 08:47

Problem je što u Dinamu nema nekoga tko bi Niksiju poručio da ima više poraza od Dinama nego je skupio minuta u dresu West Hama...

Osnovno pitanje za Dinamo uoči gostovanja u Londonu jest koja je strateška odrednica kluba. Hoće li se svim snagama napasti taj bod koji te vodi u proljetni dio Europa lige ili je važniji Slaven Belupo? Prema toj odrednici će Željko Kopić slagati sastav koji će poslati na West ham večeras u 21.00 sati.

Sama činjenica da je u Zagrebu ostao Bruno Petković sugerira da je odluka već pala. Povišena temperatura tri dana uoči utakmice nije razlog da najbolji igrač Dinama ove jeseni ostane kod kuće. Osim ako je voda došla do grla pa se Belupo doživljava poput Real Madrida. A možda bi i trebao kako Dinamo izgleda u zadnje vrijeme… Uostalom, europsko proljeće je već osigurano a izvjesno je kako “modri” računaju i na pomoć bečkog Rapida koji mora otkinuti bod Genku da bi Dinamo i formalno ostao na drugom mjestu skupine bez obzira na rezultat s West Hamom.

(2.00) West Ham (4.00) Dinamo (4.00)

Puno je prašine digla izjava Nikole Vlašića o tome kako je velika želja svih u Hajduku pa i njega da se Dinamo izbaci iz Europa lige. Kao prvo, izvjesno je da ta rečenica dolazi iz konteksta. Jer, nekako sumnjamo da u Vlašiću nije bilo mudrosti da zna kako će ta rečenica odjeknuti. Istina, trebalo je biti mudrosti i kod Livaje i Subašića, pa nije… Pa su ispali krivi oni koji su snimali, a ne oni koji su pjevali. No, u konačnici što je Nikola Vlašić rekao krivo? Pa jasno je da u Hajduku navijaju protiv Dinama. I danas, jučer i sutra. I navijači Dinama ne bi trebali imati problem s time. Dapače, to bi ih trebalo motivirati. Problem je veći što u Maksimiru nema igrača koji bi odgovorio Vlašiću na isti način. Recimo, da Niksiju javno poruči kako ima više poraza od Dinama nego što je skupio minuta za West Ham a gura se kao u jednog od lidera reprezentacije nakon odlaska Luke Modrića.

Umjesto toga čuli smo cijeli niz uobičajenih fraza: “Mi hoćemo, mi možemo, mi budemo”. Iako, u ovoj utakmici sve ovisi o West Hamu i načinu na koji će David Moyes shvatiti utakmicu. Hoće li tražiti svježinu s obzirom na to da je West Ham iznimno uspješan u domaćem prvenstvu i treba svaku priliku koristiti da odmori udarne igrače ili mu ta utakmice dođe kao još jedna dobra prilika da malo uigra momčad, pegla po automatizmima i pošalje najbolje što ima. Vjerojatno će se odlučiti na neku kombinaciju što mu neće biti problem jer ima dužinu klupe. No, izvjesno je kako motivacija kod domaćina neće izostati.

No, to bi trebao biti i glavni adut kompozicije Željka Kopića. Nakon poraza u derbiju, u njihovom je smjeru krenulo i drvlje i kamenje. Odjednom ne valjaju. Sve dobro što su napravili kao da je krpom prebrisano. I kod igrača Dinama polako kuha. Obezvrjeđuje se njihov trud i tada su najopasniji. Uostalom, dobar nastup u Londonu donosi samopouzdanje. A uoči Belupa, Istre i Hrvatskog dragovoljca samo je samopouzdanje kod Dinama upitno. Kvalitetu imaju, motiv bi trebao biti tu. Dinamu treba utakmica na tragu Genka u gostima i Rapida kod kuće. I malo sreće da nešto i uđe u tu mrežu.

(2.00) West Ham (4.00) Dinamo (4.00)

Utakmica će biti zanimljiva i kroz prizmu što je Kopić smislio ovih dana. Ako mu je derbi s Hajdukom došao brzo i nije imao vremena za reakciju, West Ham će pokazati koje su njegove odrednice u zadnjim utakmicama HNL-a u ovoj godini. Je l'’ Kevin Theophile-Catherine na izlaznim vratima kao što sugeriraju maksimirski insajderi pa će uz Šutala dobiti priliku netko drugi. Je l' i on smatra da u ovakvim utakmicama može igrati s tri centralna braniča a što bi značilo priliku za Lauritsena i Perića koji je bezrazložno podcijenjen u posljednje vrijeme. Je l' konačno vrijeme za Gojaka uz Ademija i na kojoj će poziciji biti Ivanušec? I naravno, zaslužuje li Marko Tolić konačno priliku od prve minute? Dosta pitanja, možda Kopić ponudi neke odgovore u Londonu.

OČEKIVANI SASTAVI

West Ham

Dinamo



Tagovi

Dinamo ZagrebWest HamEuropska liga

Ostale Vijesti