UOČI DERBIJA Stanko Bubalo: Hajduk izgleda odlično, a Rijeku muči psihološki plan

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.05.17. | 08:39

Legendarni nogometaš najavio je današnji derbi...

Stanko Bubalo nije dugo igrao za Hajduk, ali pamti dvoboje s Rijekom. Doduše, s Kantride mu je duže u sjećanju ostao onaj čuveni dvoboj protiv Osijeka.

„Rijeka je kvalitetnija, ali neće joj biti lako, Dinamo se približio na pet bodova, dolazi joj Hajduk koji je u odličnoj formi i vjerojatno su pod malom psihološka blokada što se jasno vidjelo na utakmici protiv Lokomotive“, rekao je Stanko Bubalo

„Bilo bi mi drago da Rijeka bude prvak ove godine, ali još je daleko od toga. Jadranski derbi će biti najvažnija utakmica utakmica Rijeci do kraja prvenstva.“

„Hajdukovim navijačima vjerojatno je svejedno tko će biti prvak. Torcida jasno ne voli Dinamo, ali nije dužna ništa ni Rijeci, uostalom sjetite se 1999. godine kad je Rijeka rastužila 40 tisuća navijača na Poljudu kolo prije kraja prvenstva. Hajdukovi navijači podržavat će svoj klub, a mislim da im je sasvim svejedno tko će biti prvak, kad to već ne može biti Hajduk.“

Iako je ostavio dubok trag na Poljudu i postao jedan od ljubimaca Hajdukovih navijača, teško mu je izdvojiti neki svoj nastup protiv Rijeke u dresu Hajduka, ali nikad neće zaboraviti posljednji koji je odigrao u dresu Osijeka.

„Igrao sam na toj slavnoj utakmici koja je odlučila prvenstvo 1999. godine. Nije riječ o Jadranskom derbiju, ali je svakako najpamtljivija utakmica koju sam odigrao protiv Rijeke. Bili su u sličnoj situaciji i tad, trebala im je pobjeda, ali kad moraš onda je najteže. Mi smo odigrali korektno i čvrsto, a sad je li bio gol ili nije, mislim da je manje važno svim navijačima Rijeke. Zaslužila je osvojiti naslov te godine“, poentirao je Bubalo.

Za naslov će najprije morati pobijediti Hajduk na Rujevici, a prema najavama Jadranski derbi trebao bi biti festival napadačke igre.

„Slažem se da će biti otvoreno, više možda s Hajdukove strane jer Bili će igrati rasterećeno, njima ova utakmice ne znači ništa, a u odličnoj su formi. Šteta što neće biti Franka Andrijaševića, ali svejedno bi trebalo biti puno golova. Zato bih dao ipak nešto veće šanse Hajduku u ovom derbiju.“

„Carillov Hajduk izgleda odlično pred kraj sezone, ali to vam Splićanima ništa ne znači. U tom gradu priznaju se samo prva mjesta, ovo kad se Hajduk bori za treće mjesto to nije važno nikome. Ali drago mi je da sad to na nešto nalikuje, vidjet ćemo kako će izgledati iduće sezone. Vidi se pomak u igri, ali igraju rasterećeno jer nemaju više nikakav imperativ“, rekao je Bubalo.

Bivši Hajdukov napadač igrao je protiv Rijekine generacije '99., a ovu momčad prati cijelu sezonu preko TV prijamnika. Smatra kako nema puno razlike između te dvije momčadi u snazi, ali obje muči isti problem.

„Rijeka je 99. imala odličnu momčad, ima ju i sad, ali muči je taj psihološki plan. Nemaju naviku osvajati trofeje i njezini igrači kao da se preplaše kad igraju odlučujuće utakmice za naslov. Još ima četiri kola, a na kraju ćemo vidjeti jesu li se riješili tog kompleksa male momčadi“, zaključio je.

Stanko Bubalo je i naš današnji gost u rubrici Humanitarni listić u podne. Pogledajte kasnije koje je parove odabrao i kome je namijenio potencijalni dobitak.

Germania Sport ima ponudu od više od 300 različitih oklada na utakmicu Rijeka – Hajduk. Sve ih pogledajte OVDJE.

Razgovarao: Andrija Vuković

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

stanko bubalo

Ostale Vijesti