Sam Sharpe-USA TODAY Sports
Sam Sharpe-USA TODAY Sports

Uncle Drew ubacio 50, Zubac indisponiran, Pacersi tankirali utakmicu? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 09.03.22. | 08:17

Sporan trenutak dogodio se u posljednjih 20-ak sekundi kad su napravili namjernu osobnu na Garlandu nakon čega su Cavsi došli do prednosti koju više nisu ispuštali…

Jučerašnji dan jedan je od onih u kojem su sportski entuzijasti iznimno uživali. Popodne su mogli odmarati i spremati se za ono što slijedi u 21 sat, a to su bile utakmice Lige prvaka. Rapsodija Bayerna i iznenađenje Intera bili su i više no kvalitetan uvod u noćni program, a na njemu sa večeras našlo šest NBA utakmica.

Netsi su u gostima svladali Charlotte. U prvom poluvremenu osigurali su veliku prednost pa ih tako nije koštalo to što je domaćin bio bolji u drugom poluvremenu, a konačan rezultat utakmice bio je 121:132. U Spectrum Centru skupilo se nešto više od 17 tisuća ljudi, a poslije same utakmice, svi su vjerojatno pričali samo o jednom čovjeku – Kyrieu Irvingu. Najpoznatiji sportaš 'ravnozemljaš' ubacio je 50 poena, a tome dodao 3 skoka i 6 asistencija. Bio je iznimno efikasan, u 38 minuta šutirao je 19 puta, a samo je u četiri navrata bio neprecizan. U povjesti lige samo su trojica igrača zabila 50 s manje od 20 pokušaja, a Uncle Drew je jedan od njih.

Kyrie je na svojim leđima odveo Netse do pobjede, s tim da je dobru utakmicu (igrao je svega 24 minute) odradio i bivši All-Star centar Andre Drummond koji je skupio 20 poena i 14 skokova. Domaćini su imali tri raspoložena igrača u svojim redovima, ali ti im nije pomoglo da dođu do slavlja. Bridges i Rozier su svaki imali po 30, mlađi brat Ball zaustavio se na 24, dok je Kelly Oubre ostao na 15 poena. Kad samo četvorica igrača ubace 99 poena, za očekivati je da će na kraju ta momčad i slaviti, ali to danas nije bio slučaj.

Nadalje, istaknimo i očekivanu pobjedu GSW-a protiv LA Clippersa 112:97. Nije GSW samo Curry, a to se najbolje vidjelo danas. Vjerovali ili ne, Steph je bio četvrti najbolji strijelac svoje momčadi u današnjoj utakmici, s tim da je na terenu proveo uvjerljivo najviše minuta. Sjajan je bio Kuminga koji je skupio 21 poen, 6 skokova i 6 asistencija, dok su Poole i Thompson svaki zabili po 20. Zatim slijedi Curry koji je za 35 minuta skupio 15 poena, 5 skokova i 5 asistencija uz šut iz igre 5/12. Što se tiče gostiju, kod njih je najbolji bio Batum sa 17 poena, 6 skokova i 1 asistencijom, dok je Ivica Zubac bio potpuno indisponiran te je utakmicu zaključio sa skromnih 4 poena, 9 skokova i 2 asistencije, s tim da je iz igre šutirao 0/6.

Za kraj, tu je i utakmica o kojoj se najviše priča, ona između Indiane i Clevelanda. Bila je to jedna izjednačena i jako zanimljiva utakmica u kojoj je na kraju odlučivala jedna lopta, a ista je, na iznimno čudan način, na kraju završila u rukama mladog playmakera Cavsa Garlanda. Iz Indiane su ga namjerno faulirali 20-ak sekundi prije kraja, talentirani playmaker bio je siguran s linije slobodnih bacanja pa je tako Indiana, u svojem domu, poprilično čudno izgubila od Cavsa. Naravno, nije trebalo proći puno vremena da se po društvenim mrežama krene pisati o nekoj novoj i dosad neviđenoj vrsti tankiranja, te da bi Pacerse za ovo trebalo kazniti.

Inače, Garland je u tom ogledu bio fenomenalan. Skupio je 41 poen, 5 skokova i 13 asistencija, uz šut iz igre 14/26, a to mu je ujedno i rekord karijere. Zasad, jer nema nikakve sumnje da je ovo tek početak za ovog novog predvodnika Cavsa...

NBA, 9. ožujka

Charlotte – Brooklyn 121:132

Indiana – Cleveland 124:127

Orlando – Phoenix 99:102

Memphis – NO Pelicans 132:111

OKC – Milwaukee 115:142

GSW – LA Clippers 112:97


Tagovi

Kyrie IrvingIvica ZubacIndiana Pacers

Ostale Vijesti