screenshot
screenshot

Unatoč podršci Dalića i brojnih zvijezda i hrvatskoj atmosferi izostala nova Sydneyjeva senzacija (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.10.22. | 13:40

Sydney United 58, nekadašnja Croatia, nije postao prvi drugoligaš osvajač australskog Kupa - dva kaznena udarca bila su dovoljna Macarthuru za trijumf

Brojni navijači u hrvatskim dresovima, baklje i pjesma na ulicama Sydneyja satima prije utakmice. Na društvenim mrežama poruke podrške Zlatka Dalića, Joška Gvardiola, Nikole Jelavića, Filipa Krovinovića i brojnih drugih naših nogometaša, bila je to uvertira u finale australskog nogometnog Kupa. Naime, u finalu je igrao Sydney United 58, nekadašnja Croatia, klub hrvatske zajednice u kojem i igraju brojni Hrvati. To je, inače, prvi drugoligaš u finalu, nije čudna ta euforija pa ni to što je Sydney imao na tribinama brojniju podršku od favorita, prvoligaša Macarthura. Po ogradama hrvatske zastave, navijači u hrvatskim dresovima i šalovima, orilo se 'U boj, u boj' i 'Zovi, samo zovi...'.

Međutim, nije to bilo dovoljno za još jednu senzaciju sydneyjskih Hrvata, Macarthur je uzeo trofej, premda, iz više od 30 udaraca na gol nije uspio zabiti, ali presudila su dva kaznena udarca. U 32. minuti zabio je s 11 metara Toure, a u zadnjim minutama susreta Davila. Pogodili su igrači Macarthura i gredu, premda su nogometaši Mire Vlastelice pružili dobar otpor, pokazali se kao vrlo žilav suparnik. Nisu uspjeli, ali, svejedno, ostat će ova subota debelim slovima zapisana u klupskoj povijesti, tko zna kad će opet jedan drugoligaš, uz takvu navijačku podršku, biti u prilici boriti se za trofej u Kupu. (T.N.)


Tagovi

Sydney United 58 FCMAcarthurAustralski nogometni savez

Ostale Vijesti