Umjesto da kupuje igrače iz Southamptona, Liverpool je za taj novac mogao kupiti cijeli klub

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 27.12.17. | 20:48

Do početka prijelaznog roka su još četiri dana, a Liverpool je danas objavio dolazak rasnog igrača.

Virgil van Dijk je novi igrač Liverpoola. Sapunica oko koje se pisalo još od početka ljetnog prijelaznog roka danas je i službeno objavljen. Iako zimski prijelazni rok počinje tek za četiri dana, s prvim danom Nove godine, nizozemski stoper je već pozirao s dresom Liverpoola, a klub s Anfielda je objavio kako Van Dijk postaje član kluba 1. siječnja.

Engleski mediji barataju raznim brojkama što se tiče iznosa kojeg je Liverpool platio Southamptonu za Van Dijka, a Transfermarkt trenutno kao službenu brojku donosi 78,8 milijuna eura što je najviši iznos koji je plaćen za bilo kojeg obrambenog igrača u povijesti nogometa.

Ovim transferom se samo nastavio niz kupnje Southamptonovih igrača od strane Liverpoola. U posljednje četiri godine Liverpool redovno kupuje na St. Mary'su, a Van Dijk je sedmi igrač koji je na Anfield stigao u tom razdoblju. Nizozemac je ujedno i najskuplji – nakon njega slijedi Sadio Mane koji je došao za 41,2 milijuna, a onda dolaze Adam Lallana (31 milijun), Dejan Lovren (25,3 milijuna), Nathaniel Clyne (17,7 milijuna) te Rickie Lambert (5,5  milijuna). Ukupno je to 199,5 milijuna eura koliko je Liverpool platio za igrače Southamptona u posljednje četiri godine, a za taj iznos su Redsi praktično mogli kupiti cijeli klub sa St. Mary'sa. Naime, Southampton je tijekom ljeta prodan kineskim investitorima za 210 milijuna funti, odnosno oko 235 milijuna eura.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Virgil van DijkAdam LallanaDejan LovrenNathaniel Clyne

Ostale Vijesti