Uli Hoeness opet na čelu Bayerna: "Ti si najbolji čovjek!" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 08:46

Od više od 7.000 delegata, samo ih je 108 glasalo protiv Hoenessa.

Uli Hoeness je novi-stari predsjednik Bayerna! Čuveni rukovodioc njemačkog giganta vratio se u fotelju prvog čovjeka minhenskog kluba, nakon što je sinoć na skupštini kluba ponovo izabran na funkciju koju je morao napustiti prije gotovo tri godine pod pritiskom javnosti zbog afere oko utaje poreza.

Poslije točno 938 dana odsutstva – od čega je jednu godinu proveo u zatvoru – Uli Hoeness je dobio nezapamćenu podršku u Audi domu, gdje je održana redovna godišnja skupština Bayerna. Kao jedini kandidat za novog-starog predsjednika, 64-godišnji moćnik zaradio je glasove čak 97.7 posto delegata. Bilo ih je inače više od 7.000, a protiv Hoenessa je glasalo samo 108 ljudi.

U devetominutom nadahnutom govoru Hoeness je između ostalog rekao:

„Imam dvije obitelji. Jednu kod kuće i vas ovdje. Moj Bayern. Napravio sam grešku i razumijem sve koji tada nisu glasali za mene. Učinio sam sve da tu grešku iz prošlosti ispravim. U zatvoru sam se ponašao onako kako bi se trebao ponašati pravi zatvorenik. Zato vas i molim za drugu šansu. Hvala vam puno, neću vas razočarati.“

Naravno, ovakav izljev emocija nije mogao proći nezapaženo. Delegati skupštine nekoliko su puta prekidali bivšeg centarfora Bayerna i njegovog generalnog direktora, povicima:

„Uli Hoeness, ti si najbolji čovjek.“

Inače, Hoeness će naslijediti Karla Hopfnera koji odlazi u mirovinu, a njegovim povratkom u predsjedničku fotelju veću ulogu od dosadašnje dobit će i izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge. Poznato je koliko se on i Hoeness dobro slažu...

„Jedna stvar me čini sretnim. Čujem da je Leipzig dobio 4:1 u Freiburgu. Konačno smo dobili još jednog neprijatelja, osim Borussije iz Dortmunda, s kojim se možemo boriti za naslov“, rekao je još sinoć Hoeness.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Uli HoenessBayern

Ostale Vijesti