BENOIT TESSIER/Action images
BENOIT TESSIER/Action images

Ukrajina šokirala svjetske prvake u Parizu, Petev debitirao remijem na klupi BiH

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.03.21. | 22:59

Zanimljivo, Cristiano Ronaldo, Mbappe i Haaland ostali su bez artiljerije večeras

Širom Europe igrale su se večeras kvalifikacijske utakmice, a sukladno tome vidjeli smo i nekoliko iznenađujućih rezultata. Vjerojatno najviše odjeknuo je remi aktualnih svjetskih prvaka protiv Ukrajine. Francuska je povela preko Griezmanna u 19. minuti, no Kimpembe je poništio to vodstvo matiravši vlastitog vratara Llorisa. Domaćini su do kraja pritiskali, ali do novog pogotka nisu stigli.

Belgija je, unatoč tome što je gubila 1:0, očekivano opravdala ulogu favorita protiv Belgije i na kraju slavila 3:1 pogocima De Bruynea, Hazarda i Lukakua. Portugal je teže od očekivanog slavio protiv Azerbajdžana 1:0, s time da su si gosti sami zabili pogodak, dok je Norveška s glatkih 3:0 preskočila gostovanje na Gibraltaru.

Najuvjerljiviju pobjedu večeras upisali su Česi, koji su 6:2 slavili protiv Estonije. Inače, Estonci su pokošeni sveprisutnim virusom i u ovom su susretu nastupili s vrlo šarenim sastavom.

Što se tiče naših susjeda, pobjede su upisali Srbi i Crnogorci, dok je BiH odigrala neriješno u Finskoj. Bio je to debi Ivajla Peteva na klupi BiH u kojem je bio nadomak pobjede na teškom gostovanju.

Zanimljivo, svi pogoci pali su u drugom poluvremenu, a goste je u vodstvo doveo Pjanić nakon što je promašio penal, ali lopta mu se odbila i nije imao težak posao. Nakon toga Finska je pogocima Pukkija preokrenula rezultat na 2:1, a šest minuta prije kraja Stevanović je postavio konačnih 2:2.

Pogocima Jovetića Crna Gora je uspješno prošla gostovanje u Latviji (2:1), dok smo odličnu utakmicu gledali u Beogradu, gdje je Srbija svladala Irsku 3:2. Gosti su poveli preko Browna u 18. minuti, no tada na scenu stupa Tadić i s tri asistencije rješava pitanje pobjednika. Prvo je asistirao Vlahoviću, koji je nastavio sjajnu formu iz Fiorentine, a zatim dva puta Mitroviću. Posebno je lijep bio prvi pogodak napadača Fulhama, kada je s 30-ak metara majstorskim potezom prebacio gostujućeg vratara.

Već za tri dana čekaju nas nova kvalifikacijska uzbuđenja širom Europe.



Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineFrancuskaSrbijaBiHUkrajina

Ostale Vijesti