Uhićen rasist koji je gađao Aubameyanga korom od banane

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 03.12.18. | 10:35

Primitivizam u prosincu 2018. godine!

Iako je ostalo još manje od mjesec dana do početka 2019. godine, rasizam čak i u onim najliberalnijim društvima poput engleskog (londonskog) još uvijek nije iskorijenjen. Na jučerašnjoj utakmici između Arsenala i Tottenhama (4:2) dogodio se rasistički incident u 10. minuti utakmice.

Nakon što je napadač iz Gabona Pierre-Emerick Aubameyang zabio iz penala za vodstvo svoje momčadi od 1:0 s dijela tribina na kojoj su se nalazili navijači Tottenhama doletjela je kora od banane prema Arsenalovom napadaču.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/cnjZwbvHqUQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Londonska policija danas je objavila kako je uhvatila spomenutog navijača zbog rasističkog poteza, a glasnogovornik Spursa javno je osudio takvo ponašanje.

Takav rasistički potez Tottenhamovog navijača još je nejasniji budući da se u seniorskom kadru Spursa nalazi desetak tamnoputnih nogometaša.

No, mnogi će reći kako kako taj napadač nije rasist, već samo primitivac koji je na gnjusan način želio isprovocirati gostujućeg igrača „udarajući ga ondje gdje ga najviše boli“…

Kako god bilo, nadamo se da ovakve scene više nećemo gledati na nogometnim borilištima.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Pierre-Emerick Aubameyang

Ostale Vijesti