REUTERS/Sergey Pivovarov
REUTERS/Sergey Pivovarov

Ufanje u bolje sutra: Krasnodar će zbog blokiranih računa putovati preko pedeset sati do Ufe i nazad kako bi odigrao 90 minuta nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 14:12

Ako ste mislili da Chelsea ima problema s financijama, što ćemo s Kranodarom?

Početkom prošle godine Dinamo je, na svom putu do četvrtfinala Europske lige, u prvoj fazi nokauta naletio na neugodni ruski Krasnodar. Prvoligaš koji dolazi iz unutrašnjosti sjeverne obale Crnog mora je i tada bio “neugodno” gostovanje, premda nas je korona kriza spriječila u odlascima na takve izlete, pa se tada kilomteri između Zagreba i Krasnodara nisu niti brojali.

Danas, godinu dana kasnije, Krasnodar itekako broji kilometre. Zbog sankcija koje je zapad nametnuo Rusiji nakon invazije na Ukrajinu, klupski računi Krasnodara su zatvoreni, što znači da nema niti plaća, a bez plaća nema niti igrača. FIFA je ionako otvorila mogućnost besplatnog i privremenog egzodusa iz Rusije za strance koji imaju ugovore u Rusiji i Ukrajini.

Što se Krasnodara tiče, zbog zamrznutih računa klub ne može isplatiti niti pola zaostalih plaća, a problema će biti i u organizaciji odlaska na ligaška gostovanja. Naime, za razliku od Chelseaja koji mora razmišljati o putovanjima relativno skromne udaljenosti od Londona, Krasnodar primjerice ovog vikenda mora u Ufu. Ufa je od Krasnodara udaljena nemalih 2000 km, a kako klub nema sredstva za avio prijevoznika i čarter let, na put se ide autobusom.

Točnije, da budemo precizni, na put se već krenulo jer vožnja do središta autonomne oblasti Baškortostan traje punih 28 sati. Kad se uzme u obzir i povratak, to je preko pedeset sati vožnje za 90 minuta ligaškog nogometa. Što se tiče odlazaka, situacija u svlačionici nije nimalo bajna, klub su napustili gotovo pa svi stranci, što će na duge ili kraće staze oslabiti tamošnju Premier ligu.



Tagovi

KrasnodarUfaRusija

Ostale Vijesti