REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

UEFA ulazi u organizaciju Zlatne lopte, dodjela više neće biti samo u Parizu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 13:17

Uefa će ukinuti nagradu za igrača godine dodijeljivanu u kolovozu

Najprestižniju nogometnu nagradu Zlatna lopta (Ballon d'Or), od iduće godine zajednički će dodjeljivati ​​Europska udruga nogometnih saveza (UEFA) i Amauri Grupa, koja predstavlja tjednik France Football i dnevnik L'Equipe.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

UEFA i Amauri Grupa, tvorac Ballon d'Oar, potpisali su ugovor o partnerstvu za suorganizaciju dodjele ove nagrade od sljedeće godine. Dogovor o suradnji postignut je sedam godina nakon što je raskinula dosadašnja suradnja između francuskih organizatora i Međunarodne udruge nogometnih saveza (FIFA). Grupacija Amauri ostat će većinski vlasnik Ballon d'Ora te će i dalje nadzirati glasovanje, a bit će dodane i dvije nove kategorije - za najboljeg trenera i trenericu godine.

Svečana dodjela ove prestižne nagrade održana je u Parizu, no iz Amauri grupe danas su najavili da postoji mogućnost da se ubuduće organizira i u drugim europskim metropolama.

"To je susret dva najbolja brenda u nogometu. S jedne strane Ballon d'Or, a s druge UEFA koja ima najbolje natjecanje na svijetu. Tako da je bilo logično napraviti nešto zajedno. Svi igrači sanjaju o osvajanju UEFA natjecanja i Zlatne lopte", rekao je prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Ugovor također znači da će Uefa ukinuti nagradu za igrača godine dodijeljenu u kolovozu, ali će dodijeliti nagrade za igrača sezone za svako svoje klupsko natjecanje.

Posljednji Ballon d'Or dodijeljen je u ponedjeljak - po osmi put pripao je Argentincu Lionelu Messiju, dok ju je u ženskoj konkurenciji prvi put osvojila Aitana Bonmati.

Magazin France Football, odnosno njegovi sportski novinari i urednici, osmislio je Zlatnu loptu koja je prvi put dodijeljena 1956. godine. Sad novinari još jedva da smiju glasovati…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Zlatna loptaBallon d'OrFrance FootballUEFAAleksander ČeferinLionel MessiAitana Bonmati

Ostale Vijesti