DENIS BALIBOUSE/Action Images
DENIS BALIBOUSE/Action Images

UEFA objavila kazne za devet Superligaša, ostalom trojcu prijeti izbacivanje iz Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 19:48

Pokajnici su se nagodili s krovnom europskom nogometnom organizacijom.

UEFA je danas objavila kaznu za devet klubova osnivača propale Superlige. Nakon što su se nagodbom odrekli iste te obvezali na postojeća europska natjecanja Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atletico Madrid, AC Milan i Inter Milan su kažnjeni odricanjem 5% Uefinih prihoda za jednu natjecateljsku sezonu.

Preostala tri kluba, Real Madrid, Barcelona i Juventus nisu pristali na nagodbu te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak koji može rezultirati izbacivanjem iz Lige prvaka.

Također, devetorica pokajnika će zajednički uplatiti 15 milijuna eura kao „gestu dobre volje“ u korist djece, mladeži i amaterskog nogometa.

Klubovi su se u sklopu nagodbe također složili s novčanom kaznom od 100 milijuna eura ako ponovno pokušaju igrati u neovlaštenom natjecanju ili s 50 milijuna eura ako prekrše bilo kakve druge obveze prema UEFA-i.

„Izrečene mjere su značajne, ali UEFA neće zadržati nijednu novčanu kaznu. Sva sredstva će biti reinvestirana u omladinski i amaterski nogomet u lokalnim zajednicama širom Europe, uključujući i Ujedinjeno kraljevstvo. Navedeni klubovi su brzo prepoznali svoje pogreške i poduzeli mjere da pokažu svoju skrušenost i buduću predanost europskom nogometu. Isto se ne može reći za klubove koji ostaju uključeni u takozvanu “Superligu “, a UEFA će se naknadno pozabaviti s njima ”, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.     


Tagovi

UEFAIzvršni odbor UEFA-e

Ostale Vijesti