Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Udarac ambicijama Lokomotive – do kraja sezone ostali bez ponajboljeg igrača u proljetnom dijelu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 12:15

Strijelac nekoliko važnih golova okončao sezonu.

Iza momčadi Lokomotive vrlo je dobar drugi dio sezone. Upisali su pobjede protiv Hajduka i Osijeka, dok su Dinamu i rijeci pružili odličan otpor. Uz pobjede protiv Šibenika i Slaven Belupa, Lokosi su na kontu prikupili 33 boda, čime su se prilično odvojili od dvojca na začelju – Šibenika i Gorice. Velike zasluge za navedene rezultate imao je 23-godišnji veznjak Vladan Bubanja.

Ovaj crnogorski reprezentativac zabio je tri pogotka u nešto više od mjesec dana. Prvo je početkom veljače zabio pobjednički gol protiv Osijeka, potom je zabio u slavlju protiv Šibenika, da bi sjajan golgeterski niz okrunio na poljudskom slavlju kod Hajduka. Za jednog defanzivno orijentiranog veznjaka, vrlo respektabilan učinak, koji ga je doveo i do poziva crnogorskog izbornika Miodraga Radulovića. Tako se Bubanja našao na klupi za rezervne igrače na otvaranju kvalifikacija za Euro protiv Bugarske, ali još uvijek nije debitirao za popularne Sokolove.

No, najbolju sezonu karijere neće dočekati na travnjaku jer je zadobio ozljedu koja će udaljiti sa zelenog terena do kraja sezone, prenosi Sportnet. Detalje o ozljedi još uvijek nisu poznati, a s obzirom na to da je Bubanja odigrao 90 minuta u svim utakmicama u kojima je nastupio u drugom dijelu sezone, nema sumnje da će ova ozljeda predstavljati velik hendikep za trenera Silvija Čabraju. Umjesto Bubanje, prošlu je utakmicu odigrao 18-godišnji Fabijan Krivak, pa je za očekivati da će ovaj U-19 reprezentativac do kraja sezone dobiti još dosta prostora za skupljanje dragocjenog iskustva. (I.M.)



Tagovi

Vladan BubanjaLokomotiva ZagrebHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti