REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Uči se na primjeru Mađioničara: Procurilo ime novog kluba Davida De Gee?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 12:03

Iskusni španjolski vratar cijelu je sezonu bez kluba…

Kad je u ljeto 2023., nakon relativno uspješnih 12 godina u klubu s kojim je osvojio osam trofeja, David De Gea napustio Manchester United kao slobodan igrač, engleski i španjolski mediji na dnevnoj su bazi imali 'ekskluzive' gdje će Madriđanin nastaviti svoj nogometni put. Pisalo se jedno vrijeme o Saudijskoj Arabiji i Al Nassru, potom ga se povezivalo s klubovima iz MLS-a, neki su pak bili uvjerenja da će ga 'pokupiti' neki od klubova iz Premier lige, čak i da bi se mogao vratiti u United radi loših izvedbi Onane, ali skoro godinu dana kasnije, ovaj 33-godišnjak i dalje je na burzi rada.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije De Gea žurio s izborom novog kluba. Novaca ima, uloga drugog vratara ga ne zanima, a budući da nije pristajao ići u neke reputacijski slabašne klubove koji nemaju ambiciju igranja u Europi, na kraju je cijelu sezonu 23./24. proveo bez angažmana. De Gea cijelo vrijeme radi individualno s trenerom u Madridu, svojem rodnom gradu, ali prema najnovijim informacijama, izgleda kako bi u skorijoj budućnosti mogao preseliti u nešto južnije krajeve.

Interes za njegovim uslugama pokazao je Betis, trenutno sedmoplasirana momčad La Lige, čiju 'jedinicu' ove sezone čvrsto drži Rui Silva. Iako se za 30-godišnjeg Portugalca ne može reći da su njegove izvedbe loše, u klubu su ipak procijenili kako se baš na vratarskoj poziciji moraju pojačati za sljedeću sezonu. Rezervni vratar Claudio Bravo prije 10 dana proslavio je 41. rođendan te je potpuno jasno kako u njegovom rezervoaru nema još puno goriva. Čileanac se pak ogovorio s čelnicima kluba da će novi ugovor potpisati ako u međuvremenu ne budu imali adekvatnije rješenje, ali kako sada stvari stoje, nekadašnji čuvar mreže Real Sociedada, Barcelone i Manchester Cityja uskoro bi mogao otići u zasluženu mirovinu…

Estadio Deportivo piše kako je De Gea velika želja Betisa, s tim da se zasad ne navodi je li takav transfer primamljiv samom vrataru. No, ako se De Gea bude učio na primjeru svojeg nekadašnjeg reprezentativnog kolege Isca koji je također u Betis stigao kao slobodan igrač kojeg 'nitko nije htio' pa je onda ove sezone oduševio svojim majstorijama, njegov bi potpis za klub iz Andaluzije mogao biti baš ono što mu treba u ovoj fazi karijere.

Ako se postigne dogovor na relaciji De Gea – Betis, dvije stvari su sigurne: Prva je ta da De Gea u dresu novog kluba sigurno neće debitirati ove sezone budući da je registracijska faza za igrače koji mogu igrati u prvenstvu davno prošla, dok je druga ta da će se morati zadovoljiti znatno manjim primanjima od 375.000 funti tjedno koliko je iznosila njegova posljednja plaća dok je bio igrač Uniteda. (G)



Tagovi

David De GeaBetisLjetni prijelazni rok 2024.La Liga

Ostale Vijesti